Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Gazze'de insani ara son buldu, İsrail saldırılara yeniden başladı!

        İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'dan bu yana devam "insani aranın" devam edip etmeyeceği merak edilirken, İsrail, Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğini iddia etti.

        İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiği ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yeniden başladığı ifade edildi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti

        "İNSANİ ARA" SON BULDU

        İsrail ile Hamas arasındaki uzlaşma kapsamında 24 Kasım Cuma günü saat 08.00'de uygulamaya giren "insani ara" bu sabah itibarıyla son buldu.

        Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın "insani arayı ihlal ettiği" iddia edildi. Açıklamada, "İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde Hamas'a yönelik operasyonlarına yeniden başladı." ifadesine yer verildi.

        REKLAM

        İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'NİN ÜZERİNDE

        Öte yandan Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "insani aranın" sona ermesiyle İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin üzerinde uçmaya başladığı kaydedildi.

        Açıklamada, İsrail'e ait askeri araçların Gazze'nin kuzeyine ateş açtığı bilgisine yer verildi.

        Diğer yandan Reuters'ın sabah saatlerinde servis ettiğini haberinde, İsrail ile Hamas'ın geçici ateşkesin 8. güne uzatılması konusunda anlaşmaya vardığı ifade edilmişti. Haberde, geçici ateşkesin süresinin dolduğu, ancak taraflardan hiçbirinin uzatmayı duyurmadığı belirtilmişti.

        İSRAİL-HAMAS ARASINDAKİ ESİR TAKASI MUTABAKATI

        İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında 24 Kasım’da Gazze’deki çatışmalara 4 günlük “insani ara” verilmesi kararlaştırılmıştı.

        Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerin arından esir takası ve "insani ara", önce 2 gün daha sonra da bir gün daha uzatılmıştı.

        *Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa