Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik AK Partili vekilden devlet okulunda Kürtçe talebi

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, anadilde eğitim konusunda bir çalışma yaparak partiye sundu. Kayatürk ilkokulun ardından devlet okullarında Kürtçe eğitim verilmesini teklif etti. Özel okullarda Kürtçe eğitimin "koskocaman" bir adım olduğunu belirten Kayatürk halen devlet okullarında Kürtçe eğitim için gerekli alt yapının hazır olmadığını, yeterli Kürtçe öğretmeni bulunamayacağını kaydetti. Kayatürk, alt yapı tamamlandıktan sonra devlet okullarında da Kürtçe eğitime geçilmesini talep ettiğini bildirdi.

        İLK DÖRT SENE TÜRKÇE

        İlkokul sonrası ortaokul ve lisede öğrencilere kendi anadilinde eğitim ve öğretim imkanı sağlanmasına ilişkin teklifi hakkında bilgi veren Kayatürk, şunları söyledi:

        "Bugünden yarına hemen gerçekleştirilecek diye bir şey yok. Gerekli alt yapı hazırlıklarını yaparak, ilkokul 4'ten sonra eğitim ve öğretimin Kürtçe verilmesi sağlanabilir. Alt yapı hazırlığı derken öğretici sorununun çözümlenmesi gerekiyor. Öğrenciler, ortaokuldan itibaren Kürtçe eğitim alabilir. Bu arada Türkçe'yi de öğrenebilirler. İlkokul 4'ü bitirene kadar eğitimlerini Türkçe almaları, Türkçe'ye hakim olmalarını sağlanabilir. Daha sonra ortaokul ve lisede Kürçe eğitim alabilirler. Böylece tüm dersleri Kürtçe görebildikleri gibi Türkçe'ye de hakim olabilirler."

        "Türkiye'nin bu konuda attığı adımlar çok büyük adımlardır" diyen Kayatürk "Bir sanatçı Kürtçe klip çektiğini, yayınlatacak kanal aradığını söyleyince kıyamet koptu, öldürmekten beter ettiler, yurtdışına kıçta Kendi ülkesinde ölmesine bile izin vermediler. Şimdi 24 saat yayın yapan Kürtçe kanallar var" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa