Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP erken seçimi tartışıyor

        GENEL Başkan Yardımcısı Fırat ise kararı soğukkanlılıkla karşıladı: Siyasi değil, Mahkemece verilmiş hukuki bir karar olduğunu kabul ediyorum.

        Bu cüppeli bir darbedir

        AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi’nin kararının, TBMM’nin görev ve yetki alanını daralttığını savunarak, “Mahkeme kaynağını yasadan almıyor. Bundan sonra Meclis’in tüm çalışmaları, Anayasa Mahkemesi’nin onayına tabi hale gelmiştir. Mahkeme kendi yetkisini aşmıştır” dedi.

        KARAR ANAYASA’YA AYKIRI!

        Bozdağ, Anayasa Mahkemesi kararının bağlayıcı olduğunu, uygulanacağını, ancak Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

        Bekir Bozdağ, “Anayasa’da bir değişiklik yapma konusunda TBMM’nin yetkisi ortadan kalkmıştır. Demokrasi ve egemenlik alanına müdahale söz konusudur” diye konuştu.

        TBMM İdare Amiri ve AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, kararı “Hakim oligarşisi şeklinde değerlendirdi. Kutlu, “Yok hükmünde bir karar. Anayasa Mahkemesi kararları bundan sonra halkoyuna sunulmalıdır” diye konuştu.

        AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt da kararı, “Cüppeli darbe” diye niteledi.

        PROGRAMLARI İPTAL MYK’YI TOPLUYOR

        Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün için İstanbul’daki bütün programlarını iptal etti.

        AKP’nin hukukçu kurmayları da Dengir Mir Mehmet Fırat, Haluk İpek, Ahmet İyimaya, Sadullah Ergin, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ ve Nihat Ergün Meclis’te, AKP grubunda uzun süren bir toplantı yaptı.

        Toplantıda Anayasa Mahkemesi kararının parti üst yönetimi tarafından kapsamlı olarak değerlendirilerek yol haritasının belirlenmesi kararlaştırıldı.

        Bu toplantıda Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında bugün MYK’nın olağanüstü toplanması kararı alınırken, AKP’li 340 milletvekilinin Ankara’dan ayrılmamaları yönünde uyarı mesajı çekildi. Toplantıda ayrıca, gerekirse AKP grubunun da toplanması da kararlaştırıldı.

        MYK’dan sonra partinin Anayasa Mahkemesi’nin kararına karşı tavrını yazılı bir açıklama ile duyurması bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa