Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FATİH ALTAYLI / HT GAZETE

        Parlemento çatısı altında alacağı karar, vereceği oy, katkıda bulunacağı komisyon çalışmalarıyla ülkeye yön verecek olanların cehalet düzeyinin ortaya çıkması bazen umutsuzluğa neden oluyor, bazen asap bozuyor.

        İnsan bunların sözlerini, yaptıklarını duyunca, “Ulan bunlara mı oy verdik biz” diyor ister istemez.

        Aslına bakarsanız genel olarak fazla bir beklentimiz zaten yok, ama cehalet ve bilgisizlikte de bir “üst sınır” olsun istiyor insan en azından parlamento çatısı altında.

        Son olarak Angelina Jolie isimli, insan olmayacak kadar güzel insanın Ankara ziyareti sırasında bu hislerim kabardı.

        Jolie geldi, önce sınırdaki kampları gezdi, sonra da Ankara’ya geçerek hem Cumhurbaşkanı hem de İçişleri Bakanı ile birer görüşme yaptı.

        Bu görüşmelerden sonra her nasılsa CHP milletvekili olmuş biri, Mehmet Kesimoğlu, İçişleri Bakanı’na bazı sorular sordu.

        Bazıları zaten manşete çıktığı için okuyup gülmüşsünüzdür.

        Çünkü Kesimoğlu’nun “Jolie CIA ajanı mı?” sorusu zaten yeterince komikti ama asıl cehaletini ortaya çıkaran sorusu bu değildi.

        Kesimoğlu’nun bilgisizliği, sorudan da önce ilk cümlesinde ortaya çıktı.

        Çünkü Kırklareli milletvekili cümleye şöyle başlamıştı: “Hiçbir resmi görevi bulunmayan Angelina Jolie.” Doğrusunu isterseniz bu kadar bilgisizken milletvekili olmak büyük bir cesaret, bir de üstüne üstlük çıkıp soru sormak, basın toplantısı yapmak daha da büyük bir cesaret.

        Milletvekili beyefendi bilmiyor ki, “Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği özel temsilciliği” resmi bir görevdir.

        Bu görevin meccanen yapılıyor olması, resmi olmasını engellemez, sadece değerini artırır.

        Milletvekili Kesimoğlu farkında değil ki, Angeline Jolie’nin yanındaki kişi, BM’nin en önemli ve etkin kurumlarından biri olan UNHCR’nin Yüksek Komiseri Antonio Gutteres’in ta kendisi.

        Jolie’nin Gutteres’le yaptığı kamp ziyareti, resmi bir ziyaret ve Jolie’nin görevi bu ziyaretleri dünya çapında daha bilinir ve medyada daha fazla yer alır hale getirmek.

        Görüşmenin basına kapalı olarak yapılmasına gelince. Bence bunun tek bir nedeni CIA değil, İNŞ. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yapması muhtemel gafların ortaya çıkmasını engellemek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa