Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Kulüpler değil ülkücüler anlaşmış

        Yıldırım'm yanında Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü ve eski futbolcusu Cemil Turan ve adı mafya babası Sedat Peker'e yönelik organize suç örgütü operasyonunda geçen Bülent îşcan bulunuyordu.

        Bülent GÜNAL/HABER MERKEZİ

        TRANSFERİN KİLİT İSMİ

        Her iki ismin de ortak özelliği MHP'ye yakın olarak bilinmesiydi. Ama Yıldırım'm yarımda bulunan ve en çok dikkat çeken isim MHP İstanbul Başkanı Yardımcısı İbrahim Cin-gi'ydi. Danıştay Davası dosyasında emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Kuvayi Milliye Teşkilat Başkanı Hüseyin Görüm'ü tanıştırdığı öne sürülen, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ile 94 kez telefon görüşmesi yaptığı iddia edilen Cingi'nin adı Hrant Dink cinayetine ilişkin hazırlanan ve Başbakanlığa sunulan şemada da yer almıştı. Hakkında birçok iddia bulunan ve Mehmet Topuz transferinin kilit ismi olarak anılan İbrahim Cingi'yle Fenerbahçe'de bir araya geldik. Aziz Yıldırım'la 20 yılhk dostluklarının olduğunu söyleyen Cingi, HABERTÜRK'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        Mehmet Topuz, F. Bahçeli olmadan önce Beşiktaş forması giymişti.

        Mehmet Topuz transferinde, neden Aziz Yıldırımla birlikte Kayseri'ye gittiniz?

        Benim hep MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı sıfatım kullanıldı. Ne işi var bu adamın dendi? Fenerbahçe Kongre üyesiyim. Aziz Yıldırımla 20 yılhk dostluğumuz, ağabey-kardeş ilişkimiz var ve Kayseriliyim! Ya ülkücü özelliğiniz? Bakın olayın aslı şudur. Mehmet Topuz'un Kayseri'de yanında ülkücü çocuklar var. İster istemez Mehmet Topuz manevi bir baskı hissediyor. Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Başkan Aziz Yıldırım'ı arıyor ve "Mehmet'in yanında ülkücü gençler var" diyor. Aziz Başkan da arıyor ama Topuz'a ulaşamıyor. Bunun üzerine Kayserili oluşumdan dolayı Aziz Başkan beni aradı ve Topuz'a ulaşamadığını, yanında ülkücü gençlerin olduğunu söyledi. Bu arada beni Beşiktaş kongre üyesi olan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yüksel Kaleci aradı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa