Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Paris Moda Haftası'nda büyük beden defilesi - magazin haberleri
        • 3

          SZA, Jorja Smith, Kali Uchis ve Beth Ditto gibi büyük bedenli sanatçıların favorisi haline gelen kıyafetlerin tasarımcıları, defile için modelleri organize ederken, moda haftası yetkililerinin kendilerine "kaç normal model" rezervasyonu yaptırdıklarını sorduklarını söyledi.

        • 4

          Podyum için seçtikleri modellerden kaçının düşük vücut kitle indeksine sahip olduğunun sorulduğunu söyleyen modacılar, "Fransa'da zayıflık küçük yaştan itibaren eğitimi verilen bir şeyken, sorgulanması gereken ise 'norm' veya 'normal' dediğimiz şey" dedi.

        • 5

          PODYUMLARDA BÜYÜK BEDEN SAYISI DÜŞÜŞTE

          Geçen yıl yapılan Sonbahar - Kış 2023 defilelerinde yer alan orta ve büyük beden modellerin sayısının İlkbahar-Yaz sezonuna kıyasla yüzde 24 azaldığı tespit edilmişti.

        • 6

          Benzer şekilde, Vogue Business tarafından yürütülen 2023 beden kapsayıcılık raporu, Sonbahar - Kış 2023 için sunulan tüm görünümlerin yüzde 95,6'sının ABD ölçülerine göre 0-4 bedende olduğunu ortaya çıkardı. Bu beden ölçü aralığına göre sıfır beden, Türkiye'nin de kullandığı Avrupa ölçülerine göre 34 bedenin de altına işaret ediyor.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa