Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yıl boyu çiçek açmasıyla bilinen Para Çiçeği, toprak değişimi ve sulama nüanslarıyla basit bir bakım süreci sunar. Birkaç basit adımda bu çiçekle ilgilenebilir ve neredeyse her mevsim yemyeşil görünen bir bitkiye sahip olabilirsiniz. Ev ya da iş yerinizde bolluğu çağrıştıran bu bitkiyi kullanabilir ve ortama pozitif etki yayabilirsiniz. Göz alıcı yeşil rengiyle ve bakım kolaylığıyla dikkat çeken bitki hakkında daha fazla detaya ulaşabilirsiniz. Evde Para çiçeği yetiştirmek için aradığınız tüm ipuçları bu yazıda…

PARA ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Para çiçeği bakımı nasıl yapılır?” sorusu için birçok ipucu vardır. Bunlar aşağıda derlenmiştir;

  • Çiçeğin bakımını profesyonel şekilde sağlamak için sıcaklık ve ışık koşullarına maksimum seviyede özen göstermelisiniz. Para çiçeğinin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması ama aydınlık bir ortamda yer alması gerekir. Bu faktörlere uygun olacak şekilde yerleştirdiğinizde çiçeğiniz sağlıklı ve uzun ömürlü olacaktır.
  • Bir diğer önemli nokta ise toprağın nemli olmasıdır. Nemli olan toprak, haftada bir kez sulandığında bitki türü için yeterli olacaktır.
  • Para çiçeği için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de gübrelemedir. Yaz döneminde gerçekleştirilmesi uygun olan gübreleme, söz konusu bitkinin sağlıklı şekilde açmasına yardımcı olur.
  • Çiçeğinizin yaprakları tozlanıyorsa bunun için önlem almalısınız. Ev ortamındaki bitkiler çoğunlukla tozlanır ve bunun önlemi alınmadığında bitki hava alamayabilir. Bu doğrultuda haftada bir defa olmak üzere toz alabilir ve hava sirkülasyonunu artırabilirsiniz.

Söz konusu bitkinin bakımında bu adımlara dikkat edebilir ve sağlıklı görünüme sahip bir çiçek elde edebilirsiniz. Sonrasında vakti gelince gösterişli ve dekoratif bir çiçek sahibi olabilir ve yaşam alanlarınızın enerjisini güçlendirebilirsiniz.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ