Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÖSYM 2019 KPSS sonuçları açıklandı mı? Sonuçları sorgulayın...

        KPSS sonuçları açıklandı mı? sorusu sınavda ter döken binlerce adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Yüz binlerce memur adayı ÖSYM'den gelecek KPSS sonuçları açıklamasına kilitlenmiş durumda. KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber ya yola devam ya da bir daha ki sınav için çalışmaya başlayacaklar. Bu kritik süreçte ÖSYM, KPSS sonuçları için tarihi 29 Ağustos'u gösterdi.Peki KPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte ÖSYM giriş ekranı ile KPSS sonuçları sorgula...

        KPSS SONUÇLARISAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? SORGULA

        Kamu Personel Seçme Sınavı (2019-KPSS) Alan Bilgisi oturumlarının sınav sonuçları, 29 Ağustos'ta yani bugün açıklanacak fakat henüz net bir saat belirtilmedi.

        REKLAM

        Memur adayları ÖSYMKPSS sınav sonuçlarını yarın, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Bazı adayların merak ettiğitestlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları adayların sonuç bilgilerinde yer alacaktır.

        2019 KPSS SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        ÖĞRETMEN ATAMALARINDA 40 YAŞ SINIRI KALKTI MI?

        MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırı kaldırdı. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 6 Mayıs 2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11'inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi yürürlükten kaldırıldı.

        REKLAM

        KPSS İTİRAZLARI NASIL YAPILACAK?

        2019 KPSS itiraz edecek olan adayların öncelik olarak ÖSYM ile yazışma yapması gerekmektedir. Yapılan bu yazışmada ise genel amaçlı dilekçe örneği kullanılacaktır. Dilekçenin işleme konulabilmesi için adayın dilekçesinde talebini açıkça belirtmesi ve dilekçe üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur. Bilgi alanları eksik olan dilekçeler ile ne talep edildiğinin açıkça belirtilmediği dilekçeler işleme alınmaz.

        Adaylar, dilekçelerinin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Faks veya e-mail yoluyla ÖSYM'ye ulaştırılan dilekçeler işleme alınmaz. Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Adaylar, evrak referans numarasını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilmektir.

        REKLAM

        İPTAL SORUDAN PUAN YOK

        9 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6774 sayısı yasadaki değişiklikler KPSS için de geçerli. Buna göre ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda sorular iptal edilirse bunlar değerlendirme dışı bırakılacak, geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Eski sistemde iptal edilen soru olduğunda bunları adayların tümü doğru yapmış kabul ediliyordu.

        KPSS'DE KAÇ ÇEޞİT SINAV PUANI VAR?

        KPSS sınavında 124 çeşit puan hesaplanır. En yüksek puan 100. Her puan türüne göre de sınavdaki testlerin ağırlıkları değişir.

        KPSS KAÇ YILDA BİR YAPILIYOR?

        KPSS A Grubu ve Öğretmenlik her yıl, B Grubu 2 yılda bir yapılıyor.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa