Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Dünya geçtiğimiz ay Yeni Zelanda'da Müslümanları hedef alan cami saldırısının ardından, şimdi de Sri Lanka'da bir Paskalya günü kilise ve otelleri hedef alan saldırılarla sarsıldı.

Cuma namazında katledilen Müslümanların ardından şimdi de bir Güney Asya ülkesinde Paskalya ayinine katılan Hristiyanlar hedef alındı. Saldırıları henüz üstlenen bir grup olmasa da, yüzlerce kişinin ölmesine veya yaralanmasına neden olan sekiz ayrı saldırıların hassas bölgelerde dinler arası gerilimi arttırmayı hedefleyen bir kimlikte olduğu aşikar.

1983-2009 arasında yaşanan etnik temeldeki iç savaşın hatıralarının halen taze olduğu Sri Lanka'da 22 milyon kişi yaşıyor ve bunların yüzde 70'i Budist. Ülkenin yüzde 10'u oluşturan Müslümanlar ve yüzde 8'ini oluşturan Hristiyanlar, Sri Lanka'da azınlık durumunda olsalar da, saldırılar azınlık gruplarının radikalleşmesi ile ülkedeki fay hatlarının keskinleşmesine hizmet etme potansiyeli taşıyor ve din ile terör kelimelerini bir kez daha yan yana getiriyor. Tıpkı Yeni Zelanda'daki gibi...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ