Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mutfakta yapılan bu hatalar zehirlenmeye yol açıyor!
        • 5

          ET ÇİĞKEN TUZ ATMAYIN

          Et yemeklerinde eğer marine işlemi yapacaksanız, ete kesinlikle tuz atıp bekletmeyin yoksa sert bir et yersiniz. Tuz, etin içerisinde bulunan protein enzimlerini parçaladığı için etin rengi değişir ve piştikten sonra sertleşmesine neden olur. Et pişirilmeden hemen önce tuzlanmalıdır veya tercihe göre pişirildikten sonra da tuzlanabilir.

          Ayrıca eti pişirdikten sonra, biraz dinlendirin eğer hemen keserseniz etiniz kanlanır tüm suyunu kaybeder ve yine sertleşir.

        • 6

          LEZZETLİ YEMEKLERİN SIRRI GENELLİKLE DOĞRU BAHARAT KULLANIMINDA YATAR

          Baharat kullanmaktan çekinmeyin, ülkemizde bol miktarda baharat çeşidi bulunuyor. Yemeklerinize ekleyeceğiniz farklı baharat çeşnileri yemeğin tadını ön plana çıkarabilir.

          Ancak, kimyon, karabiber ve zencefil gibi baskın baharatları kullanırken dikkat edin. Yemeğinizin tadını yüzde 80 baskılayan baharatlardır. Ayrıca baharatları en son eklemek daha etkili olmasını sağlar.

        • 7

          KEK FAZLA ÇIRPMAK YERİNE YUMURTA BEYAZINI ÇIRPMAYI DENEYİN

          Kek tariflerinde genellikle yumurtanın kabarana kadar çırpılması gerektiği söylenir. Bunun yerine önce yumurtanın sarısını içerisindeki şeker eriyene kadar çırpın.

          Ardından sadece yumurta beyazını ayrı bir kapta kabarana kadar çırpın daha sonra kabaran yumurta beyazını kek karışımının içerisine yavaşça söndürmeden ve çok çırpmadan yedirin. Böylelikle fold denilen işlemi yaparsınız ve eğer doğru yaparsanız kabartma tozunuz yoksa bile kekiniz kabaracaktır.

        • 8

          MANTARI YIKAMAK

          Eğer aldığınız mantar kaliteli bir mantar ise yıkamamanız gerekir. Bunun yerine nemli bir mendil ile mantarı silebilir veya üst kısmını soyabilirsiniz. Eğer mantarı yıkarsanız tadında eksiklik olacaktır.

        • 9

          ETİ SICAK SUDA ÇÖZDÜRMEK

          Buzluktan çıkarılan et bir gece önceden buzdolabında bekletilerek çözdürülmelidir. Eğer o kadar vaktiniz yoksa eti akan suyun altında çözdürmeniz gerekir. Kesinlikle sıcak suda çözdürmemelisiniz çünkü bakterilerin üremesine sebep olur.

        • 10

          YANAN ELİ SOĞUK SUYA TUTMAK

          Eliniz yandıktan sonra soğuk suya tutarsanız yanması daha çok artar. Bunun yerine ılık suya tutabilirsiniz.

        • 11

          SÜT VE BALIK YEMEK ZEHİRLER

          Balık yedikten sonra süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi zehirler bilgisi tamamen hurafedir. Balığın sizi zehirlemesi için gerçekten bayat olması gerekir. Balık bozuk değilse yanında servis edilen yoğurtlu veya peynirli süt ürünlerini rahatlıkla tüketebilirsiniz.

        • 12

          BIÇAĞIN UÇU TAHTADAN KALDIRILMAMALI

          Bıçakla doğrama işlemi yaparken önemli olan nokta parmaklarınızı kapatmanızdır. Bıçağı dışa doğru tutarak ucunu da asla tahtadan kaldırmadan yayvan hareketlerle doğramalısınız. Bu şekilde hem hızlı hem de daha pratik doğrama işlemi yapabilirsiniz.

        • 13

          KARAMEL YAPARKEN METAL KAŞIK KULLANMAYIN

          Şeker eridikten sonra karıştırmak için içerisine metal kaşık değdirmeyin, tahta kaşık kullanın. Eğer metal kaşık kullanırsanız bütün şeker kaşığa yapışır.

        • 14

          TAVUK YIKANMAZ

          Genellikle tavuk yemekleri yapılmadan önce satın alınan tavuğun önce yıkanması gerektiği düşünülür. Böylece mikroplardan arınacağı sanılır. Ancak tam tersi tavuğu yıkamak içerisinde daha çok mikrop üremesine neden olur. Bunun yerine üzeri peçete ile silinmelidir.

        • 15

          ET VE BALIK ÇİĞ YENEBİLİR

          Et ve balık tercih edildiğinde çiğ yenebilen gıdalardır, bozuk olmadığı sürece herhangi zarar vermez. Ancak çiğ tavuk eti kesinlikle pişmeden tüketilmemelidir, çünkü 'salmonella' denilen bakterinin oluşması ve bulaşması çok yüksektir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa