Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ahlat'ta açıklamalar | Son dakika haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yılı kapsamında Bitlis'te Ahlat Etkinlik Alanı Programı'nda konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Ahlat Anadolu'da okun ilk düştüğü yerlerden ocağın ve otağın kurulduğu ilk yerlerdendir. Bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür. Burası Anadolu'daki tarihin yazılmasında daima pergelin sabit olduğu yerdir. Bin yıldır bu toprakların sanat eserine dönüşerek taşa ve toprağa işlediği hafıza devletimizin ve milletimizin hafızasıdır. Türkiye sadece mevcut nüfusundan ibaret değildir. Türkiye'nin nüfus varlığı sayılamayacak kadar güçlüdür.

        REKLAM

        "AHLAT FETİHLER VE FATİH'LER DOĞURAN BİR ŞEHİRDİR"

        Ahlat Malazgirt ile birlikte muazzam bir coğrafyada fetih ve medeniyet rüzgarı estirmiştir. Ahlat fetihler ve Fatih'ler doğuran bir şehirdir. Ahlat bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi hatırlatır. Ahlat çalışmalarımız neticesinde küllerinden yeniden doğdu. Bin yıl önceden kalpler arasında kurulan köprü bugün olduğu gibi inşallah sonsuza kadar ayakta kalacaktır. Bin yıl önce gönüllerde edinilen yer bu vatanın sigortası oldu. Dayanışma tohumları öylesine kök saldı ki bin yıldır kardeşlik hukukumuzu bölmeye kimsenin gücü yetmedi.

        "BİZLER BU TOPRAKLARIN ASIL SAHİPLERİYİZ"

        Nice hain ve kalleş oyunlarla kardeşliğimizi dinamitlemek ve bizi kolay lokma haline getirmek istediler. Allah'ın izniyle hepsinin üstesinden geldik. Bugün de yolumuza devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil asıl sahipleriyiz. Milletimizin ezeli kardeşliğini bozmaya çalışanlar ne yaptılarsa da başarılı olamadılar. Şimdi istikbale yürüyoruz. Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Sünni, Alevi bu topraklar üzerinde biriz ve kardeşiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. "

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953'nci yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'taki etkinlik alanını ziyaret etti. Erdoğan ve beraberindeki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, han çadırına geçerek bir süre burada kaldı.

        REKLAM

        AHLAT SELÇUKLU MEZARLIĞI'NI ZİYARET ETTİLER

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı da ziyaret etti.

        İHA'nın haberine göre Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yılı kutlamaları kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Ahlat ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar kurulu, kuvvet komutanları ve kalabalık bir heyetle Bitlis’teki ziyaret ve programlarına devam ediyor.

        İl merkezindeki toplu açılış programları ve Ahlat ilçesindeki kutlama etkinliklerine katılan Erdoğan, ardından UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, Ahlat Komando Taburu Komutanlığı açılışına katıldı.

        Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa