Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Muş Haberleri

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci'nin terör soruşturması kapsamında tutuklanmasına ilişkin, "Varto Belediyesine kayyum atamasıyla ilgili İçişleri Bakanlığına, Belediye Başkanının tutuklanması vesilesiyle görevden uzaklaştırılması teklifinde bulunduk." dedi.

Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu düzeninin, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü söyledi.

Bu konuda en ufak bir geri adımın söz konusu olmadığını belirten Yavuz, "Devletimizin, hükümetimizin talimatları doğrultusunda, devlet olmanın gereği olarak bu faaliyeti yürütüyoruz." dedi.

Muş'ta terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci'nin tutuklandığını anımsatan Yavuz, "Varto Belediyesine kayyum atamasıyla ilgili İçişleri Bakanlığına, Belediye Başkanının tutuklanması vesilesiyle görevden uzaklaştırılması teklifinde bulunduk. Konu İçişleri Bakanımıza iletilmiştir. Bakanlığımız bunun değerlendirmesini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri