Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fırat AKAY / BODRUM (Muğla), (DHA)-  MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, otomobilin motoruna  sıkışan kediyi itfaiye ekipleri kurtardı. Götürüldüğü veterinerde parçalanan sağ ön bacağı ampute edilen ve yaklaşık 1 aylık tedavi süreci tamamlanan kediyi itfaiye ekipleri sahiplenip, 'Tripod' ismini verdi.

        Bodrum İtfaiyesi'ne geçen 3 Aralık'ta Çarşı Mahallesi'ndeki bir otomobilin motor kısmına sokak kedisi sıkıştığı ihbarı yapıldı. Otomobilin motor kayışına sıkışan kedi, kurtarıldı. Veterinere götürülen kedi sağ ön bacağını kaybetti. Tedavisi tamamlanan kediyi itfaiye ekipleri sahiplendi. Kedi, veteriner kontrolünde itfaiyeye getirilerek yeni yuvasına teslim edildi. İtfaiye ekipleri, kediye 'Tripod' ismini verdi.

        Tedavi sürecinin yaklaşık 1 ay sürdüğünü belirten Veteriner Hekim Ender Çolak, "İtfaiye ekiplerimizin bize ihbarıyla gelen yavru kedimizim araçta sıkıştığı ve ön bacaklarında parçalanma izleri ile enfeksiyon vardı. Tedavisinin ardından sağ ön bacağının ampute edilmesiyle hayatına 3 bacaklı olarak devam ediyor. İtfaiye ekiplerimiz, 'Sahiplenir burada bakarız' dediler. Biz de bütün tedavileri tamamlayıp kedimizi sağlıklı bir şekilde ekiplerimizle teslim ettik" dedi.

        İtfaiye eri Çağatay Uysal ise sıkıştığı yerden kurtardıkları kediyi tedavisinin ardından sahiplendiklerini belirterek, "O artık itfaiyenin yeni bir personeli oldu" diye konuştu.(DHA) DHA-Genel Türkiye-Muğla / Bodrum Fırat AKAY

        2023-01-17 17:03:01

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa