Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Muğla, Bursa, İzmir ve Aydın'da orman yangını | Son dakika haberleri
        • 1

          Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi devam ediyor. Bugün de Muğla, Bursa, İzmir ve Aydın'da orman yangınları çıktı.

        • 2

          MUĞLA ORTACA

          Kentin Ortaca ilçesi Aşı Koyu mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

        • 3

          İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

          Ekiplerin havadan ve karadan müdahaleyle söndürülen yangında yaklaşık 2 hektar ormanlık alanda zarar oluştu.

          Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

        • 4

          MUĞLA MİLAS

          Muğla'nın Milas ilçesindeki Dörttepe Mahallesi'nde tarım arazileri ve makilik alanda etkili olan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 1 saatte kontrol altına alındı.

          Yangında ilk belirlemelere göre 2 hektar alan zarar gördü.

        • 5

          MUĞLA BODRUM

          Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve otluk alanda çıkan yangın havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.

          Gündoğan Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın makilik ve otluk alandan alevlerin yükseldiğini görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

          İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı çok sayıda ekip sevk edildi.

          Yangını söndürme çalışmalarına havadan iki uçak, 5 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ile çok sayıda itfaiye ekibi ile su tankerleri destek verdi.

          Ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışması yapılıyor.

          Yangının çıkışıyla ilgili bölgede güvenlik güçlerince inceleme yapıldı.

           

           

           

           

           

           

           

        • 6

          BURSA ORHANELİ

          Bursa'nın Orhaneli ilçesi kırsal Belenoluk Mahallesi Çaydere mevkisindeki ormanlık alanda da yangın çıktı.

        • 7

          İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

          Alevlere müdahaleye devam eden ekipler, kısa sürede yangını kontrol altına aldı.

        • 8

          BURSA NİLÜFER

          Bursa'nın Orhanli ilçesinin ardınadan bir yangın da Nilüfer ilçesinde çıktı.

          Balkan Mahallesi İzmir Yolu Caddesi yakınındaki anız yangının ihbar edilmesi üzerine olay yerine Bursa Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Amirliği ve polis ekipleri sevk edildi.

        • 9

          Rüzgarın etkisiyle yerleşim alanına doğru hızla yayılan alevler, ekiplerin müdahalesiyle durduruldu. Söndürme çalışmasına vatandaşlar da destek verdi.

          Evlerin yakınındaki sebze ve meyve bahçesindeki kulübelerin, ayçiçeği ekili yaklaşık 10 dekar tarlanın zarar gördüğü yangını 1 saatte kontrol altına alan ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmasını sürdürüyor.

        • 10

          İZMİR ÇEŞME

          İki ilde yangınlarla mücadele sürerken İzmir'in Çeşme ilçesinden de alevler yükseldi.

          Kentin turistik ilçesi Çeşme'ye bağlı Germiyan Mahallesi'ndeki makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

        • 11

          İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak ile 5 arazöz sevk edildi.Bölgede havadan ve karadan söndürme çalışması başlatan ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

        • 12

          İZMİR URLA

          Urla'da Çeşmealtı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda dün başlayan yangına ise müdahale sürüyor.

        • 13

          Yangın nedeniyle tedbiren Zeytinliköy ve Çiftlikevler siteleri tahliye edilirken, her iki sitede 120 konutun bulunduğu öğrenildi.

        • 14

          Yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan 9 uçak, 9 helikopter, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi ile sürüyor.

        • 15

          "YANGIN KONTROL ALTINA ALINMADI ANCAK ENERJİSİ BİR MİKTAR DÜŞÜRÜLDÜ"

          İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesi Çeşmealtı mevkisine gelerek yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Elban, dün il genelinde 6 yangın olduğunu belirtip, "Bunların en önemlisi Urla'daydı. Urla'mızın güney hattında yangın bu sabah itibarıyla tamamen kontrol alındı ve söndürüldü. Ancak saat 12.43 itibariyle Çeşmealtı mevkii dediğimiz bu bölgede de bir yangınımız başladı ve maalesef dün olduğu gibi bugün de 50-60 kilometreleri bulan ve çok sık da yön değiştiren rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yangın yayıldı. 9 dakika içerisinde orman ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Müdahale süreci başladı. An itibariyle karada toplam 117 iş makinemiz, arazözümüz ve su tankerlerimizle müdahale ediyoruz. Emniyetimize ait 8, jandarmamıza ait 1 TOMA'mızla yangına müdahalede bulunuyor. Özellikle onlar burada çok iş görüyor. Çünkü bu alan hem fabrika, otel, iş yerlerinin olduğu, hem de yaygın bir yerleşim alanının olduğu bir bölge. Dolayısıyla onlar da yangının buralara zarar vermemesi için gayret gösteriyor. Havada ise 5 uçağımız 12 helikopterimizle müdahalemiz devam ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınmadı. Ancak enerjisi bir miktar düşürüldü" dedi.

           

        • 16

          TAHLİYELER YAPILDI

          Çevre güvenliği için tahliyelerin yapıldığına dikkati çeken Vali Elban, "Eğer buralarda yangını tutabilirsek inşallah kısa bir süre içerisinde iyi haber de verebiliriz. Biraz önce söylediğim gibi burada aynı zamanda çok yaygın bir yerleşim var. Çok fazla araziye dağılmış evler ve iş yerleri var. Dolayısıyla 455 ev ve iş yerini tahliye ettik. 1630 vatandaşımız buradan çıkartıldı. Şu an tek sevindirici taraf bir ölü ya da yaralımızın olmaması. Yangının seyrine göre tahliye durumumuz devam edebilir" diye konuştu.

          YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ KAYNAK MAKİNASI

          Öte yandan, yangının çıkış sebebine de değinen Vali Elban, "Yangın 12.43 itibariyle bir evde yapılan kaynak çalışmasında otluk alanda çıkıyor. Otluk alanda meydana gelen yangın rüzgarın da etkisiyle hızlıca yayılıyor ve maalesef bu tablo ortaya çıkıyor. Konuyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı." Açıklamasında bulundu.

        • 17

          AYDIN

          Aydın'ın Çine ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi ile ilerlemesi durdurulurken, alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

        • 18

          Edinilen bilgiye göre, Kavşit Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisi ile büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. 

        • 19

          Ekipler karadan iş makineleri ve arazöz ve su tankerleri ile alevlere müdahale ederken, havadan da uçak ve helikopterler yaptıkları sortilerle yangına müdahale ediyor. 

        • 20

          Yangını kontrol altına almak için 25 arazöz, 8 su tankeri, 5 dozer ve 189 personel karadan, 7 helikopter ve 6 uçak havadan müdahale ediyor. Yangının ilerlemesi büyük ölçüde durdurulurken, yangını kontrol altına almak için söndürme ve soğutma çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğü öğrenildi. Hava araçlarının da akşam saatlerine kadar çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

        • 21

          BALIKESİR

          Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

          Ataköy Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        • 22

          Dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

          Toplam 14 araç ve 50 kişilik personelin karadan, 3 helikopterin de havadan müdahale ettiği yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

        • 23
        • 24
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa