Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu DONDURUYOR! Son dakika hava durumu uyarısı gelmişti! Kar yağıyor...

        İstanbul Beylikdüzü'nde mevsimin ilk kar yağışı başladı. Yağış nedeniyle herhangi bir aksaklık yaşanmazken kar etkisini arttırarak devam ediyor. Vatandaşlar ise lapa lapa yağan kar yağışı nedeniyle şaşkınlık yaşadı.

        İstanbul'da mevsimin ilk karı Beylikdüzü'ne düştü. Yağış nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken vatandaşlar da şaşkınlık yaşadı. Lapa lapa yağan kar etkisini giderek sürdürüyor. Kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde kendini gösteriyor.

        Sabah saatlerinde Hadımköy'de başlayan kar yağışı, öğle saatlerinde Maslak'a ulaştı. Lapa lapa yağan kar, güzel görüntüler oluşturdu. Trafikte ise yoğunluk yaşandı.

        Mecidiyeköy ve Taksim'de de zaman zaman kar yağışı etkisini gösteriyor.

        Kar yağdığı için çok mutlu olduğunu belirten Bir vatandaş, ”Seviniyorum. Ortalık temizlenecek. Mikroplardan kurtulacağız. Güzel ve bereketli bir kış geçirmek istiyoruz. Kar yağışı nedeniyle mutluyum. Şu anda lapa lapa kar yağıyor ve ilk defa böyle giyiniyorum” dedi.

        Önder Alas isimli vatandaş ise,” Silivri’de yılın ilk karı yağıyor. Çok soğuk havalar. Burada kış normalde kış soğuk geçiyor. Burada. Uzun zamandır kar yağmıyordu ama” diye konuştu.

        ANKARA'DA ULAŞIM AKSIYOR

        Ankara'da etkili olan kar yağışı ile birlikte yüksek kesimler beyaza büründü. Kar nedeniyle şehir içinde ulaşım yavaşladı.

        Ankara'da gece yarısı başlayan hafif kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Yer yer lapa lapa yağan kar ile birlikte yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı. Kentin merkez noktalarında bazı alanlarda binaların çatıları ve araçların üzeri de beyaza büründü. Kar yağışı nedeniyle ulaşım yavaşlarken, ekipler, trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri yönlendirerek ulaşımı rahatlatmaya çalıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kar yağışının gün boyu aralıklarla süreceği duyuruldu.

        TOKAT'TA ARAÇLAR YOLDA KALDI

        Tokat-Sivas Karayolu'nda kar yağışı sonucu ağır tonajlı araçlar yolda kaldı.

        Tokat'ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Çamlıbel geçidinde etkili oldu. Tokat-Sivas karayolu il sınırı 1650 rakımlı Çamlıbel Geçidi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle tırlardan bazıları yolda kaldı. Kayarak yolun tek şeridini ulaşıma kapatan TIR ulaşımda aksamalara neden oldu. Bölgede karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri yolda kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı. Kayarak bariyerlere çarpan bir otomobil sürücüsü ise kazayı yaralı olarak atlattı. Bölgede sisle birlikte aralıklarla devam eden kar yağışı etkili oluyor.

        ÇANKIRI'DA DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

        Çankırı il merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar, çatıları ve arabaların üzerini beyaza bürüdü.

        Çankırı il merkezinde sabah saatlerinde başlan kar yağışı işe ve okula giden vatandaşların yüzünü güldürdü. Yağan karla birlikte il merkezinde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İç Anadolu Bölgesinin çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        MUŞ'TA KAR KALINLIĞI 3 CM

        Muş’un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

        Varto ilçesinde dün öğle saatlerinde etkili olan yağmur, sabah saatlerinden itibaren yerini kara bıraktı. Kenti beyaza bürüyen kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş yaşanırken; ilçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 3, yüksek kesimlerde ise yer yer 10 santimetreyi geçti.

        SİVAS'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapan okullar, öğleden sonra tatil edildi.

        Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, etkisini sürdürüyor.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışından dolayı Sivas genelindeki taşımalı eğitim yapan okulların bugün öğleden sonra tatil edilmesine karar verildiği bildirildi.

        ORDU'DA YÜKSEK KESİMLERDE KAR KALINLIĞI 30 CM

        Ordu'da dün etkili olan şiddetli rüzgar gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının etkili olduğu ilçelerden, Kabadüz ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Ulaşımda her hangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı ilçede kar yağışı etkisini yitirmeden devam ediyor.

        Kabadüz Belediyesi tarafından yaylada ve mahallelerdeki sokak hayvanları kış şartlarından en az etkilenmeleri için hayvanlara yem ve ekmek veriliyor. Zabıta Amirliği tarafından kuşlara yem verilirken, sokak köpeklerine ise ekmek veriliyor.

        BİTLİS'TE OKULLAR TATİL EDİLDİ, 76 KÖY YOLU KAPANDI

        Bitlis’te kar yağışı nedeniyle 76 köy yolu ulaşıma kapanırken, okullar ise bir günlüğüne tatil edildi.

        Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilerek, engelli ve hamile olanlara bir gün idari izin verildi. 76 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu kentte, kar yağışı sabah saatlerinde yerini yağmura bıraktı.

        Bitlis Belediyesine bağlı ekipler cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları başlatırken, karayolları ve özel idare ekipleri de çalışmalarını sürdürdü.

        Öte yandan, yağan karın sulu olması ve çıkan rüzgardan dolayı refüjlerde bulunan ağaçların çoğu kırıldı.

        KARS'TA 8 KÖY YOLU KAPANDI

        Kars’ta kara kış yüzünü göstermeye başladı. Kentte etkili olan yoğun kar yağışından 8 köy yolu ulaşıma kapandı.

        Kars’ta önceki gün başlayan ve geceden sabaha kadar devam eden kar yağışı ve tipi, 8 köy yolunu ulaşıma kapatırken, kara yolları ve ve özel idaresine bağlı karla mücadele ekipleri ise yollarda kar temizleme çalışmalarını başlattı.

        8 ayı kış olan Kars’ta, kar yağışı devam ederken, özellikle yüksek kesimlerde tipi etkili oluyor. Tipiden 8 köyün kente bağlantısı kesildi. İl Özel İdaresinde bağlı ekipler, kapalı bulunan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışıyor.

        Kar ve tipiden görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü Hanlar Geçidinde trafik zaman zaman kilitleniyor. Trafik ekipleri ise Kars-Digor-Iğdır Kara yolunu kullanan sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarıyor. Zincir takmayan ve kış lastiği bulunmayan araçların güzergahı kullanmasına izin verilmiyor.

        YOZGAT BEYAZA BÜRÜNDÜ

        Yozgat'ta sabah saatlerinde başlayan kar, kenti beyaza bürüdü.Sabah kar ile uyanan vatandaşlar işe gitmek için önce araçlarının üzerindeki karı temizledi.Bazı araçlar ise kardan dolayı yokuşları çıkmada zorlandı.

        Kar yağışına ise en çok çocuklar sevindi.Sabah okula giden öğrenciler kartopu oynayıp kardan adam yaparak eğlendi. Vatandaşlardan Hasan Susam, kar yağışının bereket olduğunu söyledi.

        Kar yağışıyla suların çoğalacağını ifade eden Susam, "Yozgat, tarım memleketi, suya, kara ihtiyacımız var. Yozgat'ta hava iki gündür çok soğuktu, ayaz vardı, bu ayazı ve soğuğu da kırdı." ifadelerini kullandı.

        ERZURUM'DA GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

        Erzurum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Kentte sabah saatlerinde etkisini yeniden yoğunlaştıran kar yağışı üzerine Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarına başladı.

        Kentin diğer illerle bağlantısını sağlayan kara yollarında ekipler karla mücadele çalışması yürütüyor. Palandöken Kayak Merkezi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesi yer yer 3 metreye düştü.

        Palandöken Kayak Merkezi'nin zirvesinde rüzgarın hızı saatte 60 kilometreye kadar çıktı. Kar ve fırtına nedeniyle göz gözü görmezken, vatandaşlar ayakta durmakta güçlük çekti. Kısa sürede kar kalınlığı 10 santimi geçerken, araçlar buzlanma nedeniyle ilerlemekte zorlandı.

        Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden kurumlara gönderilen uyarıda, bugün saat 06.00'dan itibaren 13 Aralık Perşembe günü saat 06.00'ya kadar Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde kar yağışı beklendiği belirtildi. Yağışların orta kuvvette (3-10 santimetre) ve yer yer kuvvetli (10-20 santimetre) olması ve Iğdır merkez ile Karakoyunlu ve Aralık ilçelerinde yağışların kuvvetli yağmur şeklinde olacağının tahmin edildiği aktarılan açıklamada, meteorolojik uyarı doğrultusunda meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalmalar, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi. Meteoroloji, özellikle kara yolu geçitlerinde sürücülerin tedbirli ve dikkatli olmaları uyarısında da bulundu.

        MUĞLA'DA YÜKSEK KESİMLERE KAR YAĞDI

        Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü Muğla'nın Göktepe ve Yılanlı mevkisine kar yağdı. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.Kar yağışı dolayısıyla yüksek kesimlerde etraf beyaza büründü. Karın başlamasının ardından kent merkezinde yaşayanlar bölgeye giderek, kar üstünde mangal yaptı, kar topu oynadı. Bazı vatandaşlar ise kar üzerinde Muğla Zeybeği oynadı.

        Özlüce, Gazeller, Yörükoğlu, Şenyayla, Dokuzçam, Yemişendere, Sungur, Muratlar, Günlüce, Göktepe ve Fadıl mahallelerinin yolları karla kaplandı.Bölgede yol açma çalışmaları da belediye ekiplerince aralıksız sürüyor.

        METEOROLOJİ UYARMIŞTI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da (Elazığ ve Malatya hariç) yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

        REKLAM

        UYARILAR

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Elazığ ve Malatya dışında Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve baca kaynaklı zehirlenmeler, ağaç devrilmesi vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

        REKLAM

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        ISTANBUL °C, 8°C

        Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

        ANKARA °C, 3°C

        Çok bulutlu ve kar yağışlı

        IZMIR °C, 10°C

        Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

        ANTALYA °C, 16°C

        Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yer yer yağmur ve sağanak yağışlı

        ZONGULDAK °C, 5°C

        Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu

        GİRESUN °C, 12°C

        Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        ERZURUM °C, 4°C

        Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        DIYARBAKIR °C, 11°C

        Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa