Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Sevgili Ufuk Abi..

        Aradan bir yıl geçti. Ne kadar uzun, ne kadar kısa. Daha dün gibi. Sanki şu kapıdan içeri girip, o bitip tükenmek bilmeyen enerjinle her yana ışık saçacakmışsın gibi geliyor. Hani bu gerçekten olsa, inan ki kimse şaşırmaz. Keşke gelsen, gelebilsen.

        Seninle ilgili en güzel tanımlamalardan birini Güneri Civaoğlu yapmıştı Milliyet’te. “Ufuk görünmez olalı” diye anlatıyordu yazısında. Başka türlü tanımlanamazmış gibi geliyor. “Sen görünmez olduğundan beri” bir yıl geçti.

        Elimizden geleni yapıyoruz. Eminim Haber Türk’ü en azından hissediyor ve yapılanları görünce keyifleniyorsundur. Hani birlikte çalıştığımız günlerde de haber atlattığımızda ya da o güzel yayınların ardından, mutluluk yüzüne yayılırdı ya, yine öylesindir eminim. Yanımıza gelsen, her zamanki gibi sağ elinle başını kaşıyarak keyifli keyifli gülerdin. Sonra da o inanılmaz detaycı bakışınla, ufuk açardın herkese.

        Tabi bir de Haber Türk’ün geçirdiği evreyi, profesyonel yapıyı takdir ederdin. Çünkü senin de gerçekten olmasını istediğin gibi yürüyor her şey. Her şey değişiyor ama o ilke güçlenerek büyüyor Haber Türk’te: “Özgür ve bağımsız.” Üstelik kimsenin başka yayın kuruluşlarının olmadığı kadar. Hani öyle bir duygu ki, tüm rakiplere, “Üzgünüm Leyla” demekten başka bir şey kalmıyor geriyor. Yani öylesine keyifli.

        Biraz da memleketin pür melalinden söz etmek isterim. İşler yine karışıyor. AK Parti kapatma davası, Anayasa Mahkemesi’nin türban ile ilgili verdiği karar, ekonomik gelişmeler… Geriliyor ortalık. Yani zemin ‘yeni analizlere müsait.’

        Ancak izin verirsen bu sefer ben bir konu üzerine analiz yapayım. Hani Türkiye’de kimi din üzerinden, kimi Atatürk sömürüsünden bir yerlere varmak istiyor ya, bu durumun bir başka versiyonunu medyada yaşıyoruz. Sen görülmez olalı beri, birileri ortaya çıkıp, “Ufuk Güldemir taklidi” yapıyor. Sonra da kendisinin seninle ne kadar iyi olduğu falan anlatıp, prim yapmaya çalışıyor. Bir nevi hırsızlık yani. Bir tür yalan haber, bir tür saçmalık. Üzgünüm ama durum tam anlamıyla bu.

        Senin, “Bab-ı Ali’yi dölledim” sözünden yola çıkarak, onları, “Bozuk zigot” ilan ettim haberin olsun. ‘Bab-ı Ali’nin sicil amiri görünmez oldu’ diye, o bayrağı kimsenin almadığını düşünmesinler. ‘Sicil defteri’ bir süredir çalışıyor ve itinalı notlar tutuyorum, herkes haddini bilsin diye.

        Rahat uyu Ufuk Abi. Biliyoruz ki, en güzel haber henüz yapılmamış olandır ve yine biliyoruz ki habercilerin yapacak çok iş var.

        Seni özlemek bir yana, varlığın hep güç, kudret verdi. Haber Türk televizyonu senin o enerjinle doğmuştu, şimdi profesyonel bir yöntemle ilerliyor.

        Rahat uyu Ufuk Abi.

        Mirasın emin ellerde…

        Seni seviyor ve çok özlüyoruz.

        Erdoğan Aktaş

        Haber Türk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa