Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya "Muhabirlerini hep starlaştırdı"

        HABERTÜRK özel yayınına konuk olan Vatan Gazetesi yazarı Reha Muhtar Ufuk Güldemir'i anlatıyor..

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        "Bazı insanlar vardır hayatta, yarım kalmış bir hayatları olur. Sanıyorum Ufuk HABERTÜRK'ü kuramasaydı ve öyle gitseydi hayatı yarım kalmış olurdu. Ufuk ve benzeri gazeteciler gerektiği yerde herkesle çatışmaya girebilen gazeteci tipiydi. Ufuk, Cumhuriyet dışında başka hiçbir yerde uzun süreli çalışmadı. Çünkü kişiliğinin şövalye yapısında gerektiğinde geri adım atmama özelliği vardı ve bu da çatışma yaratıyordu.

        Öyle bir şey oldu ki her yerde çalıştıktan sonra HABERTURK.COM'u kurdu. Ve orada yarattığı şey milyonlarca dolar değerinde bir marka haline geldi. Ve Ufuk da bunu son günlerinde gördü. HABERTÜRK aslında Ufuk'u özetler. Emekçi bir gazetecinin sadece beyniyle, çalışkanlığıyla ve yaratıcılığıyla nasıl bir marka yarattığının örneğidir. Yapayalnız başlamıştır. Sonra birkaç arkadaşı katılmıştır.

        Çok aslında başkalarının söylemesini istediği bir özelliği vardı, kendi söylemezdi. Çok iyi insanlarla çalışır ve onları çok iyi motive ederdi. Kendinin muhabirken çok fazla kafası kesildiği için çok sayfalarını açardı onlara, birileri patlasın isterdi. Bir akşam Levent'te şimdi anchormanlik yapan bir arkadaşımız var, Sabah'ta Genel Yayın Müdürü Ufuk. Onun bu özelliğini anlattım. Hafif şarap da içmiş, gözlerinden yaşlar damladı. O çocuk da Korcan Karar'dı. O onun çok damar bir noktasıydı. Muhabirlerin kafaları hep biraz kesilir, belki biz de yapmışızdır sonradan. O bunu yapmamaya çalışırdı"

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa