Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Facebook, Twitter, YouTube sitelerinden istemediğimiz şeyleri nasıl kaldırtırız? Facebook, Twitter, YouTube şikayet

        Tülay Acar / Habertürk TV

        İnternetin konforu başımızı döndürdü... Twitter, Facebook ve You-Tube gibi sosyal paylaşım siteleri yani sosyal medya hayatımızın vazgeçilmezi. Peki sanal alemde, hakkımızda hakaret içerikli bilgi, yorum veya fotoğraf yayınlandığında ne yapmamız gerekiyor... Yasal haklarımızı biliyor muyuz?

        Bilişim suçlarıyla ilgili düzenlemenin yer aldığı 5651 Sayılı yasaya göre; bir internet sitesinde sizi rahatsız eden bir

        içerik yer alıyorsa, ilk yapılması gereken, 'uyar-kaldır' yöntemine başvurmak .

        İki gün içinde uyarınıza yanıt verilmezse, en yakın yakın sulh ceza mahkemesinde içeriğin kaldırılması talebinde bulunuyorsunuz.

        Mahkemenin kararı kesinleştikten sonra şikayete konu içerik erişime kapatılıyor.

        Bilişim Suçları Bürosu'na en çok yapılan şikayetlerden biri de sahte e-posta iddiaları.. Ancak bu iddialarla ilgili soruşturmalar, hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. cezai yaptırımı yok. Çünkü 'sahte e-posta hesap açmak' Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suç tipi olarak tanımlanmıyor.

        Ancak; sahte e-hesaplarda, size ait olduğu imajı veren saygınlığınızı rencide edecek içerik yer alıyorsa, 'hakaret' suçlamasıyla tazminat davası açabiliyorsunuz.

        Önemli bir başka konu...

        Twitter, Youtube, Facebook gibi popüler servisler, ABD hukukuna tabi.. Biri size bu ağlar üzerinden hakaret ederse, ABD, şüphelinin ismini kişisel veri olduğu gerekçesiyle vermiyor. En büyük sıkıntı hakaret içerikli tweetlerle ilgili...

        Biri size tweet üzerinden hakaret ediyorsa ve ardından djital iz de bırakmıyorsa, soruşturmalar da takipsizlikle sonuçlanıyor.

        Habertürk TV

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa