Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)KAMU Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, "9 yıllık bir kurum olmasına rağmen, tavsiye kararlarına uyma oranı yüzde 79'u geçti. Avrupa'da bu kurum onlarca, yüzlerce yıllık bir kurum. Avrupa ülkelerinde bu tavsiye kararlarına uyma oranı yüzde 80" dedi.

        Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kamu denetçilerinden oluşan heyet, 'Ombudsman Halkla Buluşuyor' programlarının ikinci gününde Manisa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Yunusemre ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantının ardından konuşan Şeref Malkoç, "Biz mahkeme değiliz. Verdiğimiz kararlar tavsiye kararı ama bunların uygulanmasını takip ediyoruz. Şunu memnuniyetle ifade edeyim. 9 yıllık bir kurum olmasına rağmen, tavsiye kararlarına uyma oranı yüzde 79'u geçti. Avrupa'da bu kurum onlarca, yüzlerce yıllık bir kurum. Avrupa ülkelerinde bu tavsiye kararlarına uyma oranı yüzde 80. Biz iyi bir çalışma yaptık. Sadece karar vermekle kalmıyoruz, karardan önce ilgili bakanlıklarla, ilgili kurumlarla görüşüyoruz. Karar verdikten sonra da bu kararın takibini yapıyoruz. Bu kurumu parlamento seçiyor. Bütçesini parlamento özel olarak tahsis etmiş. O açıdan idare ile de diyalog halinde oluyoruz. Gücümüzü imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz" dedi.

        'AZ BİLEN, EN ÇOK PROGRAMA KATILANLAR OLUYOR'

        Malkoç, şöyle devam etti:

        "Türkiye inanılmaz bir hareketlilik içinde. Bunu siyasi tartışmalardan görüyorsunuz. Hatta televizyon ve sosyal medyadaki tartışmalar, insanın canını çok sıkıyor. Çünkü ehil olmayan, bilgisi eksik olan insanlar lüzumlu, lüzumsuz yorumlar yapıyor. Hatta televizyonlarda en az bilen arkadaşlar, en çok programa katılan ve konuşan arkadaşlar oluyor. Yoruyorlar insanı. Öte yandan Türkiye inanılmaz bir şekilde mesafe alıyor, ilerliyor ve gelişiyor. Geliştikçe de sorunlar ortaya çıkıyor. Bu lüzumsuz tartışmalara katılmadan, daha iyisini nasıl yaparız, bunun gayreti içerisinde olmalıyız."DHA-Genel Türkiye-Manisa Ersan ERDOĞAN

        2022-01-27 15:07:51

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa