Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Sebahat Kumaş'tan HT MAGAZİN'e özel açıklamalar

        HABERTÜRK MAGAZİN / Arif HÜR

        Bugüne kadar ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Arka Sıradakiler’ ve ‘Adanalı’ gibi reytingi yüksek dizilerde boy gösteren ve şu sıralar ‘Karagül’de rol alan genç oyuncu Sebahat Kumaş’la Maçka Parkı’nda buluştuk. Kariyerinin baharında olan genç oyuncu, hakkında merak edilenleri tüm samimiyetiyle anlattı.

        Sizin hakkınızda araştırma yaptığımda ilk gözüme çarpan konservatuvar eğitimi almamanız oldu. Bunun eksikliğini hissediyor musunuz?

        Zaman zaman keşke konservatuvara gitseydim dediğim oluyor ama o zamanki şartlar dahilinde bu eğitimi alamamıştım. Bu yüzden de şimdi akranlarımdan daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Oyunculuğun hayatımın sonuna kadar yapacağım mesleğim olduğuna karar verdikten sonra bir dönem Ekol Drama Sanat Okulu’nda Ayla Algan’dan eğitim aldım. Kendimi geliştirmek için gece gündüz mesai harcıyorum. Fırsat buldukça workshop’lara da katılıyorum.

        Şu an rol aldığınız ‘Karagül’ size oyunculuk anlamında neler kattı, katıyor?

        Oyuncu kadrosu ve kamera arkası ekibinin üzerimde emeği çok. Onlar sayesinde bu set benim için bir mektep oldu. Partnerlerim sayesinde insanların gözlerinin içine bakmayı ve onlarla paslaşmayı öğrendim. En çok da yurtdışında alacağı eğitimin hayalini kurduğumu söyleyebilirim.

        Sizin gelişiminize en çok katkı sağlayan isimler?

        Sahnede partnerime güvenmeyi ve gözlerinin içine bakarak oynamayı Mesut Akarca’dan öğrendim. Şerif Sezer ile çalışırken de ayrı bir tat alıyorum. Piyasada tecrübeli oyuncuların gençlerin ellerinden tutmadığı söylenir ama bugüne kadar yer aldığım projelerde ustalarımdan çok destek ve yardım gördüm.

        Geçen sezon reytinglerde Medcezir’i geride bırakarak hep zirvede kaldınız. Bunun sırrı ne?

        Ekipteki uyum, huzur ve samimiyetin izleyiciye yansımasından kaynaklandığını düşünüyorum. Reyting denen şey biraz da şans işi aslında. Bütün projeler için birçok insan emek veriyor, zaman harcıyor ve emeğinin karşılığını almak istiyor. Projenin iyi reyting alamaması ya da yayından kaldırılması o ekibin kötü olduğunu asla göstermez.

        ‘KÖLE GİBİ ÇALIŞMIYORUZ’

        Oyuncuların birçoğu setlerdeki çalışma koşullarından rahatsızlığını dile getiriyor. Sizde durumlar nasıl?

        Çalışma şartları ve saatleri ülkemizde diğer ülkelere göre biraz daha ağır. Bunun sebebi de yayın sürelerinin uzunluğu. Bu oyunculardan ziyade kamera arkasında çalışanları daha çok etkiliyor maalesef. Onlar bizlerden çok daha fazla yoruluyorlar. Ben şanslıyım bahsettiğiniz gibi köle gibi çalıştırılan bir sette bulunmadım bugüne kadar. ‘Karagül’de bir çalışma düzenimiz var. Şehir dışında çalışıyor olmanın avantajını yaşıyoruz sanırım. En azından İstanbul’daki gibi sete gidip gelirken saatler süren trafik çilesi çekmiyoruz.

        Oyunculuk sizin için çocukluk hayali miydi?

        Hayır. Aslında çocukken edebiyat öğretmeni olacağımı düşünürdüm. Ansiklopedilerle okula gider, şiirler, kompozisyonlar yazar ve okurdum. Okulun tiyatro ekibinde de yer alırdım fakat oyuncu olmaya zamanla karar verdim.

        Oyunculukta kurallarınız var mı?

        Kurallara göre yaşayan biri değilim, mesleğe başlarken de kendime kural koymadım. Kalbimin sesini dinliyorum.

        İleride canlandırmak istediğiniz bir karakter var mı?

        Birbirinden farklı birçok karaktere can vermek isterim. Eğer bir sahne hikâyenin geneline hizmet ediyorsa ve gerekliyse tabii ki oynarım. Bundan sonraki işimde gençlik dizisinde oynamak isterim.

        Şu dönem hayatında birisinin olmadığını söyleyen genç oyuncu, saygı ve sadakatin elzem olduğunu, kibarlıktan ödün vermeyen biriyle ilişki kurabileceğini söylüyor.

        "GECE HAYATINI SEVMİYORUM"

        Bir gününüz nasıl geçiyor? Setten arta kalan zamanlarınızı nasıl geçirirsiniz?

        Gaziantep’te tek başıma sinemaya gitmeye başladım ve tek başına zaman geçirmek çok güzel bir şeymiş. Bazen setten sonra geç seansa giriyorum ve salonda benden başka kimse olmuyor. Sanki salonu kapatmışım gibi oluyor. Puzzle yapmaya başladım. Repo günlerimizde ekip arkadaşlarımla vakit geçiyoruz. Arkadaşlarımla ve ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Beraber yemekler yemek, eğlenmek mutlu ediyor beni. Gece hayatını sevmiyorum.

        SEBAHAT KUMAŞ KİMDİR?

        12 Mayıs 1989’da Aydın’da doğdu. Liseden sonra İstanbul’da okuyan ablasının ardından İstanbul’a gelmeye karar verdi. Kısa sürede İstanbul’da bir iki sette çalışma imkânı bulup bu yolda yürüme kararı aldı. Şu an fotoğrafçılık bölümünde okuyor.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa