Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Can Yaman: "Oyunculuk zeka gerektirir"

        HABERTÜRK MAGAZİN / Neziha KARTAL

        Oyunculuk için sadece düzgün fiziğin yeterli olmadığını vurgulayan genç oyuncu Can Yaman “Oyunculuk zekâ ve ifade gerektiren bir iştir. Sadece eğitim veya görünüş değil yetenek olmalıdır” diyor.

        OSMAN Sınav’ın ilk romantik komedi dizisi ‘İnadına Aşk’ın başrol oyuncusu Can Yaman, oyunculuktan özel hayatına kadar kendisi hakkında merak edilenleri cevapladı...

        Oyunculuk devam etmek istediğiniz bir iş mi?

        Sonrasını şimdiden bilemiyorum ama sıkıldığım zaman bırakırım. Şu an bu işten zevk alıyorum ve bırakmayı da düşünmüyorum. İyi de yapıyorum ve keyif de aldığım için ileride yapar mıyım yapmaz mıyım düşünmüyorum.

        Oyunculuğu sevmenizin sebebi nedir?

        Oyunculuk normal hayatınızda yaşamadığınız birçok şeyi yaşamanıza izin veriyor. Başka bir hayat yaşıyorsunuz. Buna kendinizi kaptırırsanız oyunculuk çok keyifli bir hale gelir.

        Kariyerinizle ilgili ileriye dönük ne düşünüyorsunuz?

        Hiçbir şey düşünmüyorum. Bugüne kadar düşünmedim çünkü yapılması gerekenleri ben anında yaptım ve bir sonraki kendiliğinden geldi.

        Bir jön vardır bir de karakter oyuncusu. Kariyerinizde hangisine doğru gidiyorsunuz?

        Ben jön kategorisinde olsam da karakter oyuncularının oynayabileceği rolleri de oynayabileceğimi düşünüyorum. ‘İnandına Aşk’ romantik komedi ama komedi kısmı daha ağır basıyor. Jönün komedi oynadığı aslında çok görülen bir şey değildir. Ama ‘İnadına Aşk’ durum komedisi. Dolayısıyla ben komedwwi oynamış oluyorum. Jönlerin yapmadığı bir şey olduğundan benim için güzel bir avantaj. Bu da benim her şey oynayabileceğimi gösteriyor. Komedi oynuyorsanız dram kolay. Dram bana göre kolay bir şey hüzünlü olmak veya fizik yapım aksiyona uygun. Aksiyonla dramın beni zorlayacağını zannetmiyorum ama bir oyuncu komedi oynuyorsa birçok şeyi de oynar.

        Proje ilk geldiğinde şaşırdınız mı?

        Ben açıkçası 5. bölümden sonra aksiyona döner diye düşünmüştüm ama daha da komediye gidiyor iş. Sağ olsun Osman (Sınav) hoca da aksiyon sevdiği için bu anlamda iyi anlaşıyoruz. Kız peşinde koşarken bile perande atıyorum.

        "Sevgilim olsa da söylemem"

        Günlük hayatınızda neler yaparsınız?

        Yapmazsam yaşayamam dediğim bir şey yok. Çok dışarı çıkarken işim çıkmamı gerektiriyorsa bir anda kesebilirim. Bu noktada çok iradeli bir insanım. Kendimle ilgili gurur duyduğum ve haz aldığım özelliklerimden biridir.

        Özel hayatınız magazine açık mı?

        Ben çok açık sözlü bir insanım. Biriyle bir yerden çıksam ve sorsalar çok rahat cevap veririm ve asla da kaçmam.

        Şu an sevgiliniz var mı?

        Sevgilim yok. Olsa da söylemem.

        Hani açıktınız bu konuda...

        Çünkü ona sormadım. O belki bunun bilenmesini istemeyecek. Onunla konuşup buna karar verdiğim zaman söylerim. İlişki tek taraflı bir şey değildir. Ben saklamak istemem ama belki o ister.

        "Hakaret ediyorlar farkında değiller"

        Sizi Biscolata erkeklerine benzetiyorlar...

        Biscolata erkeklerine fazla kalırım. Eli yüzü düzgün her erkek öyle olabilir. Bu zaten mankenle, jön arasındaki farktır. Brad Pitt de yakışıklı, onun yanına mankenleri de koysanız insanlar yine ona bakar. Her manken oyuncu olmak ister ama olamaz. Oyunculuk zekâ ve ifade gerektiren bir iştir. Sadece eğitim veya görünüş değil yetenek olmalıdır. Fiziksel olarak iyi ve yakışıklı olduğum için söylenen bir iltifattır ama hakaret ediyorlar farkında değiller.

        Gonca Vuslateri’yle sette öpüştüğünüz için diziden çıkarıldı haberleri vardı...

        Olay nereden nasıl çıktı bilmiyorum. Konunun benimle bir alakası yok. Çok gereksiz zaten böyle bir olay yaşanmadı. Benim dışımda gelişen olaylar. Bu sektörde olmanın yan etkileri.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa