Neşet Ertaş'ın ardından...
Acı haberin ardından, Neşet Ertaş'ı sanatçı arkadaşları anlattı..
Giriş: 25.09.2012 - 12:06 Güncelleme: 25.09.2012 - 14:05
Ah yalan dünyada,yalan dünyada, yalandan yüzüme gülen dünyada... Bu unutulmaz sözlerin sahibi, Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş 74 yaşında vefat etti.
Büyük ustanın ardından
ŞEHRAZAT: Tevazu Ustaliktan Gelir #NURİÇİNDEYATNEŞETERTAŞ Büyük Usta Halk Çınarimiz NeşetErtaşı Kaybettik. Allah Mekanini Cennet Eylesin.
ALİ POYRAZOĞLU: Sazi dusunen,dusundugunu mesk eden bir zihne donusturmustu. Saz sustu. Neset Ertas dusuncelerini sevenlerine emanet etti.
ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: Gonlum hep seni ariyor neredesin sen #NesetErtas
SEREN FOSFOROĞLU: Neşet Ertaş ustayı kaybetmişiz...Allahtan rahmet ve ailesine sevenlerine sabırlar dilerim.
MİNE TUGAY:Türküler ölmez ki..Güzel uyu Neşet Ertaş..
SİBEL TÜZÜN:R.I.P. Neşet Ertaş
YEKTA KOPAN:Bozkırın tezenesi susar mı? Mekanı cennet olsun ustanın. #NesetErtas
AHMET GÜNEŞTEKİN: "Bozkırın tezennesi" Yaşar Kemal bu sifatla taclandirmisti Neşet Ertaş'ı...rahmet ve saygıyla büyük usta...
ANJELİKA AKBAR: Neşet Ertaş vefat etmiş, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
ESRA HARMANDA: Neset Ertaş ustayı kaybetmisiz:( Yayında aldım haberi:( İcim acıdı...:( Allah rahmet eylesin...
FERİDUN DÜZAĞAÇ:Türküler öksüz..yetim.. İnsanlık O'nsuz kaldı Kalplerimizdeki insan toprak ve doğa sevgisi kadar yaşasaydık Neşet Ertaş hiç ölmezdi.
MEHMET ARSLAN: - Neset Ertas ustada Allah'tan rahmet diliyorum buyuk ustanin kaybindan dolayi tum ulusun basi sagolsun
AHMET ÜMİT: - Neşet Ertaş'ın türküleri, bozkır rüzgarına yazılmıştır, ılgıt ılgıt tütecekir bu topraklar durdukça...
EGEMEN BAĞIŞ: - "Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle yol gizli gizli…" Ülkemizin rahmetli Neşet Ertaş'a muhabbeti gizli değil, aşikârdır.
SILA GENÇOĞLU: - Nur icinde yat Neşet Ertaş.
AHMET HAKAN: - neşet ertas öldü: kalpten kalbe giden gizli yol kapandı.
ŞAHİN IRMAK: - Yedi dünyayla barışık büyük ozan..Nur içinde yat Neşet Ertaş...
KÜÇÜK İSKENDER: - Neşet Ertaş'ı kaybettik. Büyük ozan güzel uyu
DERYA KÖROĞLU: - Büyük usta Neşet Ertaş ışıklar içinde yatsın. Türküler onun dilinde bambaşkaydı, bağlama bambaşka... "Yalan dünya" onu da aldı bizden. -
GÖKSEL: - 'Göğnüm hep seni ariyor neredesin sen' Neşet Ertaş gittigin yer cennet olsun
AHMET MÜMTAZ TAYLAN: - "Gönül yorulmuyor ama gölge yoruluyor halliyle..." Neşet ERTAŞ (Son Abdal)
ALİŞAN: - Buyuk usta, Allah Rahmet Eylesin...mekanin cennet olsun..NESET ERTAS...
SELDA BAĞCAN: - Nur içinde yatsın. Alanında tekti. Hayatı acılar içinde geçmiştir. Çok unutulmuş günleri oldu. Sanat camiası onu yeniden var etti. Üzgün gitti, hayata kırık gitti. Bu kadar değerli bir ozana kalbi kırık olarak gitti. Nur içinde yatsın -
SABAHAT AKKİRAZ: - Başımız sağolsun. Hepimizin üstadıydı. En büyük tesellim onun gibi çalan söyleyen bir değerimiz yoktu.
ERTUĞRUL GÜNAY: - Büyük bir sesi kaybettik, hepimiz çok üzgünüz. Şahsen çok yakın tanıdığım bir arkadaşımdı. Kendisini ziyarete gitmiştim. Bu kadar erken kaybedeceğimizi düşünmemiştim. Büyük bir insanı kaybettik. Bizim sazımızla, bizim sözümüzle Avrupa'ya kendini tanıtmıştı. - Kültürümüzü dünyaya tanıtmıştı. Halkın sevdiği bir büyük sanatçıydı. Sezen Aksu kabul ederseydi ki ederdi, bir yanda Neşet Ertaş, bir yanda Şivan Perver dostluğun, kardeşliğin sahnesini yansıtacaktık. Bu benim hayalimdi. Olmayacak artık.
İNCİ ÇAYIRLI: - Rahmet diliyorum, çok üzgünüm... -
EDİP AKBAYRAM: - Şoktayım. 3 gün önce Neşet ustayı ziyarete gittim. Odaya kimseyi almıyorlardı. Ancak görme olasılığı buldum. Uyuyordu. Bünye de çok küçülmüştü. Umutsuzluğa kapıldım ama çıkmadık canda umut vardır dileklerimle sağlıklar diledim. - Birkaç gün içinde böyle bir haberin geleceğini bekliyordum. Bu isimler son yüzyılın pir sultanlarıdır. Türk Halk Müziği'ne vermiş olduğu katkılar türkü severlerle birlikte çağ boyunca devam edecektir. Yeri doldurulamayacak bir büyük ustaydı. - Neşet ustayı kısa cümlelerle anlatamayız. Ben güzel türkülerini okudum. Tezenedir. Dünya çapında bir yaratıcıdır. Bugünün genç müzisyenlerinden bir çok kişi Neşet Ertaş'ın müzikleriyle hayat bulmuştur. Sanatın her köşesinde ve belleklerde her dakika yaşatılacaktır, özlemle anılacaktır - Kültür Bakanlığı, Neşet Ertaş koleksiyonuna sahip çıkmalıdır. Neşet Ertaş'ın türkülerine, izinsiz yapılan eserlerine sahip çıkmalıyız. - Demirel cumhurbaşkanıyken devlet sanatçılığı ünvanını kabul etmemişti Neşet Ertaş. Neşet Ertaşlar, Aşık Mahsuni Şerifler halkın ozanlarıdır. Bunları devletin ozanı yapamazsınız. -
ALAATTİN YAVAŞÇA - Aşık grubu içerisindeydi. Kendisini rahmetle anıyoruz. Ama yerinin boş kaldığı kanaatindeyim. Toplumun süzme dediğimiz kısmının içerisinden seçilmiş insanlardı. Bir daha kolay kolay benzeri gelmez. Onun boşluğunu doldurmak mümkün değil. Onun bıraktığı eserler gelecek nesillere örnek olacaktır. - Sağlığındayken ona göstermemiz gereken ilgiyi o sağken gösteremedik. Onu bu bakımdan tatmin ettiğimizi söyleyemem.
MUSA EROĞLU: - Korunması gerekirdi. Yarın ötekine de ahlar vahlar çekeceğiz. - Ağıtçı toplum öldükten sonra hep ağlar. Sağlığında kimbilir neler söylemiştir. Ben yakın dostuydum Neşet Ertaş'ın. Bütün hayatını biliyordum. Sadece kaybettik onu. Biz ona sahip de çıkmadık. Kendi kişisel becerisiyle zorla kazandığı erdeme sahip olduk sadece.
SÜMER EZGÜ: - Horasan göçeri, bir Türkmen ozandır Neşet Ertaş. Ben Galip Özkan'la tanışmayı çok istedim olmadı. Bir de Neşet Ertaş'la tanışmayı çok istemiştim. Bir Almanya seyahatinde evine gitmiştim. - Bana özel bir yemek hazırlamışlardı. Türkiye'ye yıllar sonra geldiği zaman ilk benim programıma konuk olmuştu. Hemşehrileri stüdyoyu basmıştı. Bunun nedeni sevgiydi. Neşet Ertaş yaşayan efsaneydi. Yaşarken efsane olmak zordur. Eserleri kalıcıdır. Başımız sağolsun. Yolu ışık olsun.
FATİH KISAPARKMAK: - Bütün Türkiye'nin başı sağolsun. Neşet Ertaş hakkında söylenecek çok şey var. Hakkında çok kitap yazılacağına, çok belgesel hazırlanacağına inanıyorum. Ustasından aldığı geleneği kendi gönül ibriğinden süzdü. Ben onunla diz dize saz çalmak şansına erenlerdenim. - Neşet Ertaş bence gönül adamı. En önemli özelliğidir. Yeri doldurulamayacak bir efsanedir. Kırgınlıkları, buruklukları olduğunu biliyorum. Ama bütün bunları aştı. Biz onu unutmadık, unutmuyoruz, unutmayacağız.
BELKIS AKKALE: - Neşet Ertaş deyince en az 3 nesile kendini sevdirmiş çok değerli bir üstadımız. - Çok üzgünüm. Hepimizin başı sağolsun. Sanatçılar hiçbir zaman unutulmaz. Aşık Veysel, Pir Sultan gibi o da unutulmayacak. Eserleriyle yaşayacak. Neşet Ertaş çok uzun yıllar halk türkülerine hizmet etti. - Tam bir Anadolu insanı. Anadolu insanlığını hiçbir zaman bırakmadı. Onun türküleri hepimize çimento oldu. 18 yaşındayken ben onun kışın bir konserine gitmiştim. Çok etkilenmiştim. Sazıyla sesini bu kadar bütünleştiren bir sanatçı olmadı. Bu, Allah'ın çok büyük bir lütfudur. Bizler daha çok öksüz kalacağız.
KIRAÇ: - Nur içinde yatsın. Çok zor bir şey söylemek. Bozkırın tezenesi kırıldı. Çok büyük bir üstattı. Bir daha öylesi gelir mi? Sanırım gelmez. - Çığlıktı babasının sesi. Neşet Ertaş da başka bir çığlıktı. O çığlığı artık ait olduğu yerde. Huzur içinde sonsuzluğa kadar gider. - Ben bozlakları çok seviyorum. Neşet Ertaş'ın türkülerini söyledim. Onun türkülerini söyleyebilmek çok zordur. Neşet Ertaş'ı dünyaya hem kabul etmişlik hem de isyan vardır. Ben onun en çok 'Yolcu' türküsünü severim. Konserlerde söylerim. Neşet Ertaş çok beğendiğini söyledi. Birkaç hafta önce konuşmuştum. Bozlaklar dünyadaki en tuhaf, en yüce müziklerdendir. Anlaşılmaz bir yerden söylüyordu, güzel bir yerden sesleniyordu. Sözleri, müzikleri, bağlamasıyla, her şeyiyle onunla tanışmış olmak benim için dünyalara bedeldi.
ESRA EROL: - Ünlü isimlerde Neşet Ertaş'ın vefatının ardında üzüntülerini dile getirdi... - Türkiye'nin yetiştirdiği büyük ozanlardan Büyük Usta Neşet Ertaş mekanın cennet olsun...
SİBEL CAN: - Büyük bir değeri Türk Halk müziğinin ustası Neşet Ertaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum :( Türkülerin ozanı... -
SEDEF AVCI: - Neşet Ertaş'ı kaybettik. Huzur içinde uyu... -
GUPSE ÖZAY: - Neşet Ertaş... Ne güzel türküler bıraktın bize. Var ol.. -
ORHAN ALKAYA: - Uğurlar olsun Büyük Usta! Bu toprağın Bozlak kültürü Muharrem Baba'ya ve sana "ölümsüzlük" ışığını vermişti. Neşet Ertaş daima yaşayacak. -
HALUK LEVENT: - Neşet Ertaş, geçen hafta ziyaretine geldim. Seni göstermemişti doktorlar. Hani beraber konser verecektik be amca? -
ZUHAL TOPAL: - Türk Halk Müziği'nin en önemli isimlerinden Neşet Ertaş vefat etmiş, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin.. -
CEM DAVRAN: - "Bir gecekondum var, yerden yığma bir ev" Neşet Ertaş. Bu ülkede sanatçı sahipsizdir. -
SUAVİ: - Canım ağabeyim, büyük usta. Seni saygıyla selamlıyorum. Sen bir başına "Müzik fakültesiydin, cingeneydin, Abdal'dın,yokluk-tokluk bilendin. -
HAMDİ ALKAN: - Türkülerin babası Neşet Ertaş, büyük usta, mekanın cennet olsun. -
ERTEM ŞENER: - NEŞEM KAÇTI :(( Güle güle Neşet Ertaş mekanın cennet olsun büyük usta... -
ALİŞAN: - Büyük usta, Allah Rahmet Eylesin. Mekanın cennet olsun. NEŞET ERTAŞ... -
BERNA LAÇİN: - Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen... Neşet Ertaş -
MUSTAFA CECELİ: - Neşet Ertaş... Türküler öksüz kaldı. -
CEYHUN YILMAZ: - Neşet Ertaş - Sonsuzluğa uyudu. Nur ol ustam. -
BURAK SAĞYAŞAR: - Neden garip garip ötersin bülbül? Seni unutmayacağız Neşet Ertaş... Mekanın cennet olsun. -
BENGÜ: - Ben seninle sevmiştim, ezberlemiştim türküleri... Ufavıkken Zülüf'ü mesela... Nurlar yağsın üzerine Neşet Ertaş... -
SEDEF ŞAHİN: - Neşet Ertaş'ı kaybetmişiz...Tüm sevenlerine Allah sabır versin...Nur içinde yat Neşet Ertaş... -
YEŞİM CEREN BOZOĞLU: - Bir çınar devrilmiş, Neşet Ertaş...Başımız sağolsun,mekanı cennet olsun... -
ÖZGE ULUSOY: - Nur içinde yat büyük üstad Neşet Ertaş... -
SEDA ÖNDER: - Neşet Ertaş yerin cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun. -
ECE VAHAPOĞLU: - NeŞet Ertaş ustamızı geçen yıllarda anlamlı bir ödül töreninde sahnede takdim etmiştim... Çok değerli bir sanatçımız... Nur içinde yatsın... -
TANYELİ: - Özümüzdü, kalpten dile gelen, sözümüzdü. Türkiye'nin Ozanı bugün hakkın rahmetine kavuşmuş mekanı cennet olsun.. -
ALPER TURGUT: Neşet Ertaş, herkesin kendine sanatçı dediği bu garip memlekette, devlet sanatçılığını da reddedip, halkın gönül adamı olmuş, daha ne olsun.
İSMAİL TUNÇBİLEK: Herkes diyor ya"Neset Ertas Ölmüş"Ne ölmesi ey insanlar!Bugün Dede'nin Ölümsüzlüğünün Dogum Günüdür.Bizler ağlarız zahire O güler Nur ile.. -
TUĞBA ÖZERK: Neset Ertas'I kaybetmenin derin uzuntusu icindeyiz...
YAŞAR: Biri gelirken biri gidiyor.Büyük usta Neşet Ertaş'ı kaybetmişiz.Allah rahmet eylesin.Mekanı bizlerin kalbidir ve onun cennetidir.
REKLAM advertisement1
BURÇLAR
Yazı Boyutu
- Son Dakika
- Yazı Boyutu
- Paylaş
-
- Kaydet
- Görüntüle
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
REKLAM advertisement3ndparty