Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Mehmet ÇALIŞKAN / HABERTÜRK MAGAZİN

Kariyerinin 50’nci yılında bulunan Nevra Serezli, komedi filmlerinin çok fazla olduğu yönündeki eleştirilere “Kimse ukalalık yapmasın. Çok iyi filmler çekiliyor” şeklinde karşılık verdi.

NEVRA Serezli, kariyerinin 50’nci yılını kutluyor. Yarım asırlık bir ‘Altın Yıl’... Sayısız tiyatro oyunuyla sahneye çıktı, Türkiye’nin en önemli komedyenleriyle filmlerde rol aldı. Birçok televizyon dizisinde kamera karşısına geçti. 50’nci yıl nedeniyle düzenlenecek özel bir töreni fazlasıyla hak ediyor. Ne var ki kendi kuşağına özgü mütevazılıkla bu konudan hiç söz etmiyor, söz edilsin istemiyor. Benim de bu yönde soru sormama izin vermedi.

Yeni nesil oyuncular sizden yeterince faydalanıyor mu?

Benim 50 yıllık bir deneyimim var. Genç meslektaşlarımdaysa yeni bir bakış açısı. Bu nedenle aramızdaki alışveriş her iki taraf için de oldukça önemli. Deneyimle yeni bakış açısının ortak bir paydada buluşması pek keyifli oluyor. Türkiye’nin en önemli komedyenleriyle çalıştım. Onlardan öğrendiklerimi elbette gençlere aktarmaya çalışıyorum. Çünkü başkalarına aktarılmayan bilgi, ıslak toprağa yağan kara benzer. Gençleri beğeniyorum ve çok kabiliyetli buluyorum. Yaşlı oyuncuların gençlerden öğreneceklerini es geçmek söz konusu olamaz.

Kendinizi güncelleme adına mı?

Evet, güncelleme adına. Modern bir akım, yeni bir bakış açısı taşıdığı için.

Komedi filmlerinin eleştirel misyonunu kaybettiği yönündeki eleştirileri nasıl yorumlarsınız?

Hiçbir yapım ille de ders vermek zorunda değil. Önemli olan nasıl anlatıldığıdır. Bir filmi izleyen ille de “Acaba ne ders aldım?” diye düşünmek zorunda değil. Sadece güldürebilmek de iyidir, güzeldir, yararlıdır. Hiçbir şey anlatmayan, eses amacı güldürmek olan komedi filmleri dünya sinemasında olduğu gibi bizde de var. Bu filmlere “Kötü, yararsız” demek haksızlık olur. Kimse ukalalık yapmasın, çok iyi filmler çekiliyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ