Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Lise 3. nakil sonuçları az önce açıklandı! MEB E-Okul LGS 3. nakil sonuçları sorgulama sayfası 2018

        Lise 3. nakil sonuçları heyecanı sona erdi. Lise öğrenciler istedikleri okula nakil olmak için 3. kez şanslarını denemişti. MEB, Lise 3. nakil sonuçlarının bugün (3 Eylül) açıklanacağını daha önceden duyurmuştu. PekiLise 3. nakil sonuçları nasıl sorgulanır?

        LİSE 3. NAKİL BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA

        Lise 3. nakil sonuçlarıhttp://www.meb.gov.tr/ adresinden açıklandı.Sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde "2018 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçları" başlığı adı alıntında açıklandı.Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Boş kontenjanlar yine e-Okul sistemi üzerinden yayınlanacak. Öğrenciler buna göre başvuruda bulunacak.

        REKLAM
        3. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        4.NAKİLBAŞVURULARI NE ZAMAN?

        4. nakil başvuruları bugün başlayacak. Başvurular3-6 Eylül tarihleri arasındagerçekleştirilecek. Başvuru sonuçları ise08 Eylül 2018 tarihinde açıklanacak.

        NAKİL İŞLEMLERİ NEYE GÖRE YAPILIYOR?

        - Yerel Yerleştirmeye Esas Nakil, sırasıyla ortaöğretim kayıt alanı, OBP, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır.

        - Tercih edilen lise bakımından;

        -Öğrencilerin, ikamet adresine göre bulunduğu “Kayıt Alanı”ndan okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrencilerden; “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrenciler de “Diğer” Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli olacaktır.

        ÖLÇÜT DÜZEY
        Kayıt Alanı Kayıt Alanı
        Komşu Kayıt Alanı
        Diğer Kayıt Alanı

        - Yerleştirmede Ortaokul Başarı Puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir. OBP için virgülden sonra dört hane dikkate alınacaktır.

        - Öğrencilerin sekizinci sınıfta okula devam durumları yerleştirmede değerlendirilecektir. Özürsüz devamsızlığı 0-5 gün olan öğrenciler 5,5-10 gün olanlara göre; 5,5-10 gün devamsızlığı olan öğrenciler 10,5-15 gün olanlara göre; 10,5-15 gün devamsızlığı olan öğrenciler 15,5-20 gün olanlara göre; 15,5-20 gün devamsızlığı olan öğrenciler de 20 gün üzeri olanlara göre daha öncelikli olacaktır.

        ÖLÇÜT DÜZEY
        Özürsüz Devamsızlığı 0-5 gün
        5,5-10 gün
        10,5-15 gün
        15,5-20 gün
        20 günden fazla

        - Yerel yerleştirmede son ölçüt olarak yaşça küçük olan öğrenciler öncelikle yerleştirilecektir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa