Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem LGS 4. nakil sonuçları açıklandı! MEB 2018 Lise nakil sonuçları sorgulama ekranı

        LGS 4. nakil sonuçları açıklandı. 3 Eylül'de başlayan, 6 Eylül'de sona eren ve liselere yerleştirmede son aşama olan LGS 4. nakil başvurularını yapan öğrenciler sonuçlarını görüntülemek istiyor. MEB'in yayımladığı takvime göre, 2018 LGS 4. nakil sonuçları bugün erişime açıldı. Peki, LGS 4. nakil sonuçları görüntüleme nasıl yapılır? İşte 2018 MEB LGS 4. nakil sonuçları ve tüm detaylar...

        2018 LGS 4. NAKİL SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME

        LGS tercih sonuçlarına göre herhangi bir liseye yerleşemeyen ya da yerleştirildiği liseyi değiştirmek isteyen öğrenciler için 4 aşamada nakil başvuruları alındı. Yerleştirmenin son başvurusu 6 Eylül'de tamamlandı. Öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçlar 09.58'de açıklandı.

        LGS 4. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM

        NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

        Nakil işlemleri sırasıyla;

        Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in LGS 2018 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

        Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

        Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

        Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa