Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik KORONAVİRÜS ÖLÜMLERİ SON DURUM! Koronavirüs dünyaya yayılıyor!

        1.4 milyara yakın nüfusa sahip olan Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2461'e yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 10 bin 968'inin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 936'ya çıktı.

        SON 24 SAATTE 101 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

        AA'da yer alan habere göre son 24 saatte, 648 yeni vakanın tespit edildiği ve 101 kişinin hayatını kaybettiği ülkede ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde olmak üzere toplam ölenlerin sayısı 2 bin 444'e oldu.

        MÜŞAHEDE ALTINDAKİLER: 106 BİN

        Bununla birlikte virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 4 bin 148'e, müşahede altına alınan kişilerin sayısı 106 bin 89'a geriledi. Bugüne kadar taburcu edilen kişilerin sayısı da 22 bin 888 olarak açıklandı. Çin ana karası dışında ise vaka sayısı Hong Kong'da 69'a çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi'nde ise 10 olarak bildirildi.

        GÜNEY KORE'DE "KIRMIZI" ALARM VERİLDİ

        Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kovid-19 salgınıyla mücadelede gelecek birkaç günün çok önemli olduğunu belirterek, hükümetin alarm seviyesini "kırmızı"ya çıkardığını ve önlemleri güçlendireceğini açıkladı. Güney Kore'de koronavirüsünden 5 kişinin yaşamı yitirdiği, virüs bulaşan kişi sayısının ise 602'ye çıktığı bildirildi.

        İTALYA'DA VAKA SAYISI 79'A ÇIKTI

        İtalya'da salgından etkilenenlerin sayısı 30'dan 79'a çıkarken, Başbakan Giuseppe Conte liderliğindeki hükümet, vaka sayısının yoğun olduğu salgın bölgelerinde giriş ve çıkışları sınırlandırma kararı aldı.

        İtalya'da vaka sayısının 24 saatten kısa sürede çift hanelere ulaşmasının ardından Conte, kabinesini Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nde toplayarak alınacak önlemlere ilişkin açıklamada bulundu. İtalya'da 2 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

        İTALYA LİGİ'NDE MAÇLAR İPTAL EDİLDİ

        İtalya'da futbolu olumsuz etkileyen Koronavirüs sebebiyle Lombardiya ve Veneto bölgelerinde; Inter-Sampdoria, Verona-Cagliari ve Atalanta-Sassuolo arasında oynanacak maçların ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Öte yandan İtalya'da şu ana kadar 42 amatör maçın haricinde Serie C'de Piacenza-Sambenedettese arasındaki mücadele de ertelenmişti.

        İRAN'DAKİ 12 EYALETTE EĞİTİME ARA

        İHA'daki habere göre İran Milli Eğitim Bakanlığı, korona virüsü nedeniyle ülkedeki 12 farklı eyalette eğitime ara verildiğini duyurdu. İran’da artan korona virüsü salgını nedeniyle Kum, başkent Tahran, Elburz, Merkezi, Gilan, Hamedan, Kazvin, Golistan, Mazenderan, Hamedan, Erdebil ve Zencan eyaletlerinde tüm üniversite, okullar ve dini eğitim merkezleri hafta sonuna kadar tatil ilan edildi.

        İRAN'DA ŞÜPHELİ VAKA SAYISI: 785

        İran Sağlık Bakanlığı, korona virüsü salgını ile alakalı yaptığı son açıklamasında onaylanmış vaka sayısının 28, ölü sayısının 8 ve şüpheli vaka sayısının ise 785 olduğunu bildirmişti.

        TÜRKMENİSTAN İRAN SINIRINI KAPATTI

        DHA'da yer alan habere göre Türkmenistan, İran Meşhed Türk Başkonsolosluğu´ndan alınan bilgiye göre; İran ile Türkmenistan arasındaki Lotf Abad, Serakhs, İnceburun (Pol) ve Bajgiran sınır kapılarının bu sabah Türkmenistan tarafından, Covid-19 (koronavirüs) salgını nedeniyle kapatıldığı öğrenildi.

        İSRAİL, 200 KORELİYİ ÜLKESİNE ALMADI

        AA'daki habere göre İsrail, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, Güney Kore'nin başkenti Seul'den uçakla gelen yaklaşık 200 kişinin Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na girmesine izin vermedi. İsrail yönetimi, Seul'den gelen 200 yabancıyı ülkeye almazken, 12 İsrailliye izin verdi. 12 İsrailli ambulanslarla evlerine nakledildi.

        KUVEYT, 130 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

        Kuveyt, vatandaşlarını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği İran'dan tahliye etmeye başladı. Kuveyt resmi haber ajansına göre, Sivil Havacılık Genel Müdürü Abdulaziz el-Fevzan, İran'daki Kuveyt vatandaşlarını tahliye için tahsis edilen 5 uçaktan ilkinin 130 yolcuyla birlikte ülkeye döndüğünü söyledi.

        BAE'DE 2 KİŞİDE DAHA VİRÜS SAPTANDI

        Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 2 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid -19) tespit edilmesiyle birlikte ülkede virüse yakalananların sayısı 13'e çıktı. BAE Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İranlı 70 yaşındaki bir erkek turist ile 64 yaşındaki eşinde Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

        JAPONYA SAĞLIK BAKANI ÖZÜR DİLEDİ

        Japonya'daki Diamond Princess adlı gemiye korona virüsü riski nedeniyle uygulanan karantina süreci, Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato'yu eleştirilerin hedefi yaptı. Dün 23 kişinin son test prosedürleri tamamlanmadan gemiyi terk etmelerine izin verildiğinin anlaşıldığını açıklayan Kato, durumdan derin üzüntü duyduklarını belirtti.

        Kato, "Hatamızdan kaynaklanan durumdan ötürü özür dileriz" dedi. Hatanın tekrarlanmaması için çalışma sözü veren Kato, virüsün yayılmasını önlemek için çift test uygulaması da dahil tüm önlemleri alacaklarını dile getirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa