Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Köpeklerin sahipleriyle bir süre sonra benzer özellikler taşıdığı söylenir. Elbette “İnsanlar kendine benzeyen köpekleri mi bulur?” yoksa “Üzüm üzüme baka baka mı kararır” mı bilinmez. Ancak Londra merkezli bir köpek kayıt kulübü olan The Kennel Club seçtiğiniz köpeğin, yaşam tarzınızı, tercihlerinizi ve hatta kişilik özelliklerinizi yansıtabileceğini ortaya koymuş.

Araştırmaya göre köpekler; sadece başı okşanan, çok sevilen, besleyip dostluk kurulan evcil hayvanlar değil aynı zamanda sahiplerine ayna tutan canlılar… Ve evcil köpekler sahipleri hakkında pek çok ipucu verebiliyor.

(Jennifer Aniston ünlü bir oyuncu olmasının yanı sıra hayvansever. Sık sık Lord Chesterfield, Clyde ve Sophie'nin sevimli anlarını paylaşıyor.)

Çalışmaya göre Border Terrier köpeklere sahip olanların çekici, canlı ve coşkulu olduğu belirtilirken Staffordshire Bull Terrier hayranları güvenilir ve sevecen.

Jack Russell sahipleri sadık ve vefalı özellikler sergilerken Galler Prensi William ve Prenses Kate gibi Cocker Spaniel köpeği olanlar meraklı, yaratıcı ve aile odaklı gösteriliyor.

(Galler Prensi William ve Prenses Kate'in kızları Princess Charlotte, Cocker Spaniel köpeğiyle birlikte...)

Araştırma için 1500'den fazla köpek sahibi olmuş ya da şu an köpeği olan kişilerle 16 popüler köpek ırkı, kişilik özelliklerine göre sıralandı.

Araştırma, katılımcıların beş büyük kişilik özelliği seviyelerini ortaya çıkardı: Dışa dönüklük, açıklık, uyumluluk, duygusal istikrar ve vicdanlılık.

Paris Hilton, Chihuahua köpeğiyle...
Paris Hilton, Chihuahua köpeğiyle...

Peki sahibi olduğunuz köpeğiniz hakkınızda ne söylüyor? Ünlüler dünyasının hangi isimleri bu köpeklere bir zamanlar bakmış ya da bakmaya devam ediyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ