Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'daki iş dünyası temsilcileri tarafından, iş gücü eksikliğinin ekonomik büyümede sorunlara yol açtığı bildirildi.

        Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası'nca (KSO) kentteki iş dünyasının sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili basın açıklaması yapıldı.

        Açıklamada, özellikle bazı sektörlerde etkileri çok fazla hissedilir hale gelen insan kaynağı eksikliğine dikkati çekildi.

        İş gücü eksikliğinin, hem üretkenlik hem de ekonomik büyüme açısından ciddi sorunlara yol açtığı aktarılan açıklamada, "Bu boşluklar birçok sektörde verimliliğin düşmesine, iş gücü maliyetlerinin artmasına ve uluslararası rekabet gücünün azalmasına neden oluyor. Ayrıca Türkiye iş gücü piyasasındaki en büyük zorluklardan biri nitelikli eleman eksikliği. Bu noktada mesleki eğitimin güçlendirilmesi ciddi önem taşıyor." ifadesi kullanıldı.

        Bu sorunların çözümüne yönelik önerilerin ise mesleki eğitim yatırımlarının artırılması, iş gücü eğitim programlarının yeniden yapılandırılması, kayıtlı yabancı işçi alternatifinin değerlendirilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilerek istihdamın artırılması gerektiği kaydedildi.

        Açıklamada ayrıca KTO, KTB ve KSO'nun bu konuların çözümüne katkıda bulunmayı amaçladığı, iş gücü piyasasındaki sorunların çözümü için tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışacağı belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa