KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Gülben Ergen

Gülben Ergen, 25 Ağustos 1972 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Ortaokul ve liseyi sırasıyla Erenköy Kız Lisesi, Kadiköy Ticaret Lisesi'nde tamamladı. 16 yaşınandeyken Sinema Yıldızı Yarışması'na katılıp ikinci olan Ergen, liseyi bitirdikten sonra mankenliğe başladı.

Ergen, sanat hayatına oyunculukla başladı. Daha sonrasında müzik kariyerine adım atan Ergen, assolist olarak müziğe başladı.  2001 yılında yayın hayatına başlayan 'Dadı' adlı dizide (Melek) karakteriyle oyunculuğun zirvesine çıkmış ve Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görülmüştür.

2002 yılında "Sade" ve "Sadece" albümünün çıkış şarkısı "Abayı Yaktım" ile müzikte büyük bir çıkış yakalamış ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "Yılın Bestesi" ödülünü almıştır.

2004 yılında, "Uçacaksın" albümü ile büyük bir başarı yakalayan Ergen, albümün satış rakamıyla MÜ-YAP'tan 'diamond' ödülü almıştır.

2009'da Oğuzhan Koç ile düet yaptığı "Giden Günlerim Oldu" adlı şarkısı ile Türkiye listesi'nde uzun süre zirvede yer alan kadın sanatçısı oldu. 2015 yılında yine Oğuzhan Koç ile birlikte söylediği "Aşkla Aynı Değil" isimli single çıkardı.

Gülben Ergen'in ilk sinema deneyimi Bülent Ersoy'un oynadığı "Biz Ayrılamayız" adlı filmle olmuştur. 1997 yılında İbrahim Tatlıses'in yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünü oynadığı "Fırat" dizisinde oynamıştır.

Ergen sırasıyla, 1997 yılında “Merhaba”, 1990’da “Kör Aşık”, 2002’de “Sade ve Sadece”, 2004 yılında “Uçacaksın”, 2008 yılında Avrupa Şampiyonasına katılan Ay-Yıldızlı takımımız için Ege Çubukçu ile birlikte düet yaptığı ‘Avrupa’ adlı şarkısının da bulunduğu “Aşk Hiç Bitmez”, 2009 yılında “Uzun Yol Şarkıları”, 2011’de “Hayat Bi Gün”, 2015 yılında “Kalbini Koydum” albümünü çıkardı.

Gülben Ergen, gelirini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacağı Gülben'den Masallar adlı bir kitap çıkardı.

Ergen, 2004 yılında Yılmaz Erdoğan'ın ağabeyi Mustafa Erdoğan ile evlenmiş bu evliliklerinden 2007 yılında Atlas, 2009 yılında ise Ares ve Güney adında ikiz bebekleri dünyaya geldi. 2005 yılında evlendiği Mustafa Erdoğan ile 2012 yılında boşanan Ergen, 27 Eylül 2014 tarihinde gazeteci Erhan Çelik ile evlendi.

Gülben Ergen Haberleri