Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Melikgazi Belediyesi, Gön Han'daki restorasyon çalışmaları ve tarihi mirasın korunması konusundaki katkılarından dolayı Tarihi Kentler Birliği'nin başarı ödülüne layık görüldü.

        Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıları günümüze kazandırmak amacı ile restorasyon çalışması yaptıklarını belirtti.

        Tarihi konaklardan han, medrese, türbe ve çeşmelere kadar birçok yapıyı restore ettirdiklerini aktaran Palancıoğlu, şunları kaydetti:

        "Yapmış olduğumuz çalışmalarda kültürel mirasımızın gün yüzüne çıkarılması, gelecek nesillere aktarılması yanında yapılara fonksiyon yükleyerek yeniden işlevlendiriyoruz. Tarihi Kentler Birliği, Gön Han'da yapmış olduğumuz restorasyon çalışmalarımız için belediyemizi başarı ödülüne layık gördü. Tarih ve kültür mirasımıza sahip çıkmaya, tarihi eserlerimizi korumaya devam edecek, gelecek kuşaklara aktaracağız. Şehrimize ve ilçemize değer katmak ve vatandaşlarımıza daha nitelikli bir yaşam sunmak için yaptığımız çalışmalarımızın ödüle layık görülmesi bizleri çok mutlu etti. Bu konuda bizlere destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa