'İklim krizi' Karadeniz'de balığı da vurdu! Balıkçılar umduğunu bulamadı
Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunu olan küresel ısınma ve ortalama iklim değerlerinin değişmesi olan 'iklim krizi' denizlerdeki canlı çeşitliliğini de tehdit ediyor. Kuraklıkla çiftçileri topraklarından ayıran iklim krizi Türkiye'de balıkçıların ekmek kapısını ve vatandaşların sofralarını olumsuz etkiliyor. Balıkçılık sezonunun başladığı eylül ayında hava ve su sıcaklığının düşmesi gerekirken, tespitler gelecek için korkutucu. Özellikle sellerle gündemden düşmeyen Karadeniz'de büyük umutlarla denize açılan balıkçılar umduklarını bulamadı. Sebebi su sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması. Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, "İklim şartları biraz balıkçılara uygun değil, başlangıç umduğumuz gibi olmadı ama hala umutluyuz. Deniz çok sıcak, yaklaşık normalin 5-6 derece daha üzerinde. Balığın ortamını oluşturacak sıcaklığa eriştiğinde balığın daha iyi olacağına inanıyorum" dedi
ABONE OLKaradeniz'de su sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balıkçılığı olumsuz etkiledi. Balıkçılar, sezonun büyük umutlarla denize açılan balıkçılar umduğunu bulamadı.
Read more!
Karadeniz'de deniz suyu sıcaklığı 20 ila 22 derecelerde olan mevsim normalinde olması gerekirken, ağustos ayında çıktığı zirve olan 25-26 derece bandını koruyor. Suyun soğumaması ise balık sürülerinin hem dağınık, hem daha da açıklara yönelmesine sebep oluyor.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ