Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Buca ilçesinin kırsal mahallelerinden Belenbaşı'nda inşaat şirketinin iflas etmesi nedeniyle tamamlanmayan okulun 60 öğrencisinin, cami avlusuna konulan konteynerde eğitim görmesini Meclis'e taşıdı.

        CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, okul yenileme ihalesini alan firmaların iflası ya da farklı sebeplerden okulların yenilenme sürecinin, yeni eğitim-öğretim yılına yetişmemesi, bunun sonucunda da öğrencilerin gerekli donanımdan mahrum, sağlıksız ve rutubetli koşullarda eğitim almasının kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları sordu:

        "İzmir´de yenilenmesi amacıyla yıkılan ilk ve ortaokul sayısı kaçtır? Okulların kaçının yenilenmesi tamamlanmıştır? Kaç okul hala yapım aşamasındadır? İzmir´de yenilenmesi planlandığı için başka okullarda öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrenci sayısı kaçtır? Öğrencilerin cami avlusuna kurulan konteynerlerde ve müştemilatta öğrenimlerine devam ediyor olması, bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? Okulların yenilenme ihaleleri hangi usule göre yapılmaktadır? İhaleleri alan firmalar tarafından yaratılan mağduriyetlerin giderilmesi için bakanlığınız tarafından alınan önlemler nelerdir? Yaklaşan kış ayları sebebiyle okullarda ne gibi önlemler alınmaktadır?"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa