Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Gördes Barajı hakkındaki açıklamaları nedeniyle CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu eleştirdi.

        Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin kentin su problemlerini çözmek için 21 yılda 52 milyar liranın üzerinde yatırımla 216 tesisi hizmete aldığını belirtti.

        Bu tesislerin yılda 72 milyon metreküp su sağladığını kaydeden Saygılı, "Bilginiz mi yok ya da hakikati algıya kurban edecek kadar siyasi ahlakınızı rafa mı kaldırdınız? Kanun gereği ülkemizde yapılan baraj ve su göletlerinden elde edilen içme suyu, ilgili belediyelere 30 yıl vadeli olarak hissesi oranında eşit taksitler halinde tahsis edilir. Böylece ana yatırımı devlet yapar, belediyelerimiz de yapılan tesislerden alıp vatandaşa sattıkları suyun bedelini 30 yıl vadeli olarak katkı koyarlar." ifadelerini kullandı.

        Saygılı, Gördes Barajı'ndan 2011 yılından bugüne kadar toplam 254 milyon metreküp su alındığını, İzmir'in Türkiye'de en pahalı suyu kullanan il olduğunu belirtti.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortalama bir hesapla Gördes Barajı'ndan 4 milyar liranın üzerinde bir gelir elde ettiğini ifade eden Saygılı, şunları kaydetti:

        "Kayıp kaçak oranını düşsek bile, bu hesapla ödedikleri paranın tam dört katından fazla bir geliri İzmirlilerin ödediği faturalardan geri almış bir İZSU var. Hükümetin yatırımıyla dört kat kar etmiş bir belediye hakkında İzmir kamuoyunu yanıltmayı, yalan söylemeyi kendinize yakıştırıyor musunuz?"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa