Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Batı Azerbaycan Topluluğu'nun Ankara, İstanbul, Kars, Iğdır ve Balıkesir teşkilatlarına yeni temsilciler atandı.

        Topluluktan yapılan açıklamaya göre, Batı Azerbaycan Topluluğu'nun Türkiye temsilcisi olarak seçilen Asıf Kurban, topluluğun örgütlenme faaliyetlerine yeni isimler atadı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Kurban, temel amaçlarının Batı Azerbaycan'ın tarihini, kültürünü, değerlerini ve dönüş sürecini Türkiye'nin bilim, kültür ve siyasi çevrelerine aktarmak olduğunu bildirdi.

        Sovyetler Birliği döneminde zorla çıkartıldıkları Ermenistan'daki ata topraklarına huzur ve barış içinde dönmek istediklerini kaydeden Kurban, "Bunu uluslararası düzeyde başarmak için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Önemli faktörlerden biri de kardeş Türk medyası vasıtasıyla İrevan Türkleri gerçekliklerinin birçok kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Bunun aynı zamanda konunun uluslararası dünyaya taşınmasında da büyük etkisi olabilir." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa