Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de Kurban Bayramı öncesi kurban satış, kesim yerleri ile gıda denetimleri devam ediyor.

        İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan veteriner hekimlerin, bayram öncesi kurban satış, kesim yerleri ile yollardaki denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

        Açıklamada, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurban ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerle, hayvan sağlığı ve refahının gözetildiği belirtildi.

        Denetimlerde veteriner hekimler, satış ve kesim yerlerinde gerekli kontrolleri yaparak kurbanlık hayvanların sağlık belgelerini kontrol ediyor, hayvanları muayene ediyor.

        Yollardaki denetimlerde ise kurbanlık hayvanların taşınma koşulları ve belgeleri inceleniyor.

        Kurban satış yerlerinde, kurbanlık alırken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında vatandaşlar bilgilendiriliyor. Kurbanlıkların sağlık raporlarının kontrol edilmesi, hayvanların kulak küpesi ve pasaportlarının bulunması gerektiği vurgulanıyor.

        Kesim işlemlerinin de ehil kişiler tarafından, hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

        Yetkililer, kurbanlık hayvanların sadece yetkili ve denetimden geçmiş satış yerlerinden alınması konusunda uyarıda bulundu.

        - Gıda kontrol ekipleri de sahada

        İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerinde görev yapan gıda kontrol ekiplerinin Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

        Kent genelinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerle imalat ve satış yerlerinin hijyen şartları, kullanılan ürünler, çalışma koşulları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve depolama şartları gibi birçok unsur incelendi.

        İşletmelerdeki teknik ve hijyen şartları kontrol edilip, numuneler alınarak üretimde kullanılan malzemeler denetlendi.

        Vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa