Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'in herkesi mutsuz eden sorunlarını çözüp marka değerini artırmak istediklerini söyledi.

        AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir İktisat Kongresi Binası'nda "Büyük Rumeli Balkan Buluşması" kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Dağ, Balkan Türkü'nün, güveni, iradeyi, çalışkanlığı ve bereketi temsil ettiğini dile getirdi.

        Polemikten ve kavgadan uzak bir anlayışla, 5 yıl boyunca İzmir'e hizmet etmek istediğini belirten Dağ, "31 Mart'ta hayalimize giden yolda bize omuz verin. Bu omuz, yalnızca Hamza Dağ'a verilmiş bir destek olmayacaktır. İnşallah sizlerin bize vereceğiniz destek, trafik çilesinden kurtulmuş bir şehre, masmavi, tertemiz, güzel kokan bir körfeze, tüm ilçelerinde yeni bir vizyonu yaşayan, ışıldayan eşsiz İzmir'e verilecek bir destek olacaktır. Biz inanıyoruz, siz de inanın. İzmir'imizin hepimizi mutsuz eden sorunlarını çözüp marka değerini artıracağız." dedi.

        Programa katılan Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de kendisinin ve eşinin ailesinin Balkan göçmeni olduğunu hatırlattı.

        Seçimlere az bir sürenin kaldığını vurgulayan Pakdemirli, "Hamza Bey'in eşi de Balkan göçmeni. Sizlerden eniştemiz için destek istiyorum. İlçelerde de çok yakışıklı Balkan göçmeni belediye başkan arkadaşlarımız var. Onlar için de destek istiyorum." diye konuştu.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkan coğrafyasına çok önem verdiğini, bölgede birçok önemli çalışmaya imza attığını anlattı.

        Balkanların Türkiye Cumhuriyeti'nin çimentosu olduğuna işaret eden Saygılı, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü de rahmetle anıyorum. Allah ondan razı olsun. Bir Balkan göçmenidir. Balkanlardan sağcı çıkar, solcu da çıkar ama asla vatan haini çıkmaz." ifadelerini kullandı.

        - "Türk'ün bölgede uyanma zamanı geldi"

        MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Balkan dernekleri üyelerinden seçimde Cumhur İttifakı adayları için oy istedi.

        Filistin'dekilerin İsrail saldırıları altında zor günler geçirdiğini hatırlatan Şahin, şunları söyledi:

        "Müslüman, bu akşam Gazze de yine ağlıyor. Müslümana uçaklarla bisküvi gönderiyorlar, Müslümanları öldürsünler diye Yahudi'ye de bomba gönderiyorlar. Türk, bu coğrafyada ayağa kalkmadıkça, bu zulümlere devam edecekler. İnşallah diyorum, Türk'ün bölgede uyanma zamanı geldi. Bölgede bundan sonra Türk'ün boynunu bükecek bir şey kalmadı, dünyada bir güç kalmadı. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Cenabı Allah'a dua ediyorum şu mübarek akşamda inşallah Türk güçlü olur, bir olur ve birlik olur. Bu zulümlerin tamamından kurtulur."

        Ömrünü Batı Trakya Türklerinin hakları için mücadeleye adayan doktor Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet ise doğdukları topraklarda ölemedikleri için üzgün olduğunu anlatarak, "Balkanlardan her şey çıkar ama vatan haini çıkmaz. Ben de diyorum ki Ne Mutlu Türk'üm diyene." dedi.

        İftarın ardından Gümülcine doğumlu tıp doktoru ve siyasetçi Sadık Ahmet'in hayatının ele alındığı "Sadık Ahmet" filmi izlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa