Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde hizmete giren dijital klinik sayesinde diş tedavisi süreçlerinin önemli ölçüde kısalacağı belirtildi.

        Üniversitenin Bilimsel Araştırma Fonu'ndan temin edilen dijital ağız içi tarayıcı, CAD-CAM kazıyıcı, dijital operasyon mikroskobu, doku lazer cihazı ve 3 boyutlu yazıcıyla oluşturulan klinikte tedavinin yanı sıra eğitim süreçlerine de başlandı.

        Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, yaptığı açıklamada diş hastalıklarının tedavisinde teknolojik gelişmelerin yakından takip edildiğini, dijital kliniğin de bu sürecin son halkalarından olduğunu bildirdi.

        Dijital klinik sayesinde hastaların daha hızlı ve konforlu bir hizmet alabildiğini belirten Ersin, en az dört seans süren, 10 güne ulaşan tedavi süreçlerinin dijital klinikle 2 saat gibi bir süreye kadar düşürülebildiğine işaret etti.

        Klinikte deneme amaçlı 15 hastanın diş tedavisini tamamladıklarını bildiren Ersin, sağlık çalışanlarının eğitimlerinin tamamlanmasının ardından bir ay içinde randevuları kabul etmeye başlayacaklarını bildirdi.

        Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Çömlekoğlu da ağız içi tarayıcı cihazıyla bilgisayarda tasarım yapma imkanının kullanıldığını, kaplama, dolgu gibi işlemlerin bu yolla hızla tamamlanabildiğini ifade etti.

        EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise "dijital üniversite" olma konusunda çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Sağlıkta verimlilik ve kaliteyi arttırmak için klinikleri dijitalleştirdik. Bu, zaman ve maddi anlamda tasarruf sağlıyor. Hastanemizde tele tıp uygulamamızda hastalar evlerinden görüntülü muayene oluyorlar. Diş hekimliği fakültemiz de dijital klinik uygulamasına başlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa