Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'in Bergama ilçesinde asırlık zeytin ağaçlarının içerisinde oluşturulan Zeytinpark, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

        Bergama Belediyesi tarafından zeytin ağaçlarının korunması ve bölgenin vatandaşların faydalanabileceği bir alana dönüşmesi için geçen yıl ağustos ayında yapımına başlanan Zeytinpark projesi tamamlandı.

        Vakıflar Genel Müdürlüğünce tahsis edilen 37 bin metrekarelik alanda, 270 adet asırlık zeytin ağacının bulunduğu Zeytinpark için açılış töreni düzenlendi.

        Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, törende yaptığı konuşmada, 14 Eylül'ün Bergama'nın kurtuluş günü olduğunu, bu topraklarda var olma mücadelesinin bin yıldır devam ettiğini aktardı.

        Koştu, hizmet siyasetini gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek, TOKİ konutlarının anahtar teslim törenini de yakında yapacaklarını söyledi.

        Bergama Millet Bahçesi'ni de gelecek yıl hizmete açacaklarını kaydeden Koştu, "Bugün açacağımız Zeytinpark projemiz 37 bin metrekarelik alanda 270 adet asırlık zeytin ağacının bulunduğu bir bölge. İçinden geçmeye tedirgin oluyorduk. Ecdadın bize miras bırakmış olduğu asırlık zeytin ağaçlarına sahip çıkıyoruz. Zeytinpark, yürüyüş yolları, çocuk parkları, kafeterya ve piknik alanlarıyla vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bu projede bizlere destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve tüm bu projenin başında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

        AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da Bergama'nın kurtuluş gününe özel olan bu projenin hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

        Muhalefete karşın hizmetlerin yapılmaya devam ettiğini vurgulayan Kırkpınar, "Bu vatana, bu millete, bayrağa ne kadar hizmet edersek edelim azdır. Biz birileri gibi ecdadımıza hakaret etmiyoruz. Çünkü bizler bu toprakların nasıl kazanıldığını, nasıl kanlarımızla sulandığını çok iyi biliyoruz. " diye konuştu.

        AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da ekonomide, sağlıkta, savunmada, bütün alanlarda atılım yapan Türkiye'nin dünyada önemli bir güç haline geldiğini ifade etti.

        Hizmet ve eser siyasetinin temel ilke olması gerektiğinin altını çizen Nasır, "Projenizin, vizyonunuzun olması lazım. Fakat maalesef muhalefette böyle bir anlayış mevcut değil. Ne milletvekillerinde, ne mecliste ne de İzmir'de yapılabilecek bütün projelere engel olmaktan başka yaptıkları hiçbir icraat yok. " dedi.

        Konuşmaların ardından Zeytinpark'ın açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa