Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LEZİTA, 'Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2023' araştırmasında 'Piliç Eti' sektöründe 2'nci sırada yer alırken 'Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller'de 7'nci oldu. Ürünlerini yaklaşık 70 ülkeye gönderen Lezita'nın 2024'te ihracat pazarını genişleterek yurt dışındaki iddiasını güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi.

        İhracat faaliyetlerini ülkelerin farklı damak tatları, kültürleri ile tüketici alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak yürüten Lezita, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 'Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2023' araştırmasında 'Piliç Eti' sektöründe 2'nci sırada yer aldı. Lezita, şirketlerin 2023 yılı verilerine göre değerlendirildiği araştırmada 'Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller' kategorisinde ise 7'nci oldu.

        ÜRETİMİNİN YÜZDE 18'İNİ İHRAÇ EDİYOR

        Türkiye'nin en büyük ihracatçılarına ödülleri TİM Olağan Genel Kurulu'nun da yapıldığı 'İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde verildi. Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül ödülle ilgili değerlendirmesinde, "Ülkemizin ihracatına, ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvelerini verdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin en büyük ihracatçıları arasında yer almanın verdiği gururla daha iddialı hedeflere doğru emin adımlarla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

        Lezita, üretiminin yüzde 18'ini ihraç ediyor. Ürünlerini Amerika Kıtası, Afrika, Asya ve Avrupa olmak üzere 4 farklı bölgedeki yaklaşık 70 ülkeye gönderen Lezita, 2024 yılında da ihracat pazarına yeni ülkeler ekleyerek yurt dışındaki iddiasını güçlendirecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa