Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İzmir'de yaşayan Cennet Yüksel, 23 yıllık hayat arkadaşı Abdullah Yüksel'e böbreğini vererek, onu yeniden hayata bağladı.

Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi'ne alınan Abdullah Yüksel'e, geçen ay İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 saat süren operasyonla böbreğinin birini veren Cennet Yüksel, yaptığı açıklamada, "Ameliyattan sonra iyileşip elini tuttuğumda, ona can vermenin mutluluğunu hissettim" dedi.

AA'nın haberine göre; bir böbreği yüzde 10 çalışan, diğer böbreği küçüldüğü için fonksiyonlarını yerine getiremeyen eşini yeniden hayata bağlayan Yüksel, eşiyle görücü usulü evlendiklerini ve kısa zamanda birbirlerini çok sevdiklerini belirterek, "Her sorunu el ele vererek aştık. Eşimin böbrek nakli olması gerektiğini öğrendiğimde onu kaybetme korkusu yaşadım ve çok üzüldüm. Evlenirken eşimle hastalıkta, sağlıkta iyi ve kötü günde hep birlikte olmaya yemin etmiştik. Hastanede nakil bekleyen hastaların durumunu gördüm, uzun süre organ nakli bekleyenler vardı. O an eşine böbreğimi verme kararı aldım. Bu hastalığı beraber yendik" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ