Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım İsveç - Türkiye maç sonucu: Unutulmaz geri dönüş! İşte dakika dakika Milli maç özeti - Futbol Haberleri

        Millilerden unutulmaz geri dönüş! A Milli Futbol Takımımız, UFEA Uluslar B Ligi'nde 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı!

        UEFA ULUSLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... İSVEÇ - TÜRKİYE MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        14. dakikada rakip sahada yaptığımız baskı başarı getirdi ve Hakan Çalhanoğlu, kafasıyla topu Oğuzhan Özyakup'a aktardı. Ceza sahası dışında şut açısı arayan Oğuzhan Özyakup şutunu çekti fakat kaleci Robin Olsen kontrol etti.

        Ay-yıldızlılarımız 18. dakikada gole çok yaklaştı. Oğuzhan Özyakup'un ara pasında Cengiz Ünder sağ kanatta hızla defansın arkasına sarktı ve ceza sahası içinde müsait durumda olan Cenk Tosun'a yerden ortasını yaptı. Bu topaVictor Lindelöf son anda müdahale etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

        REKLAM

        Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra bir kez daha gole yaklaştık: Oğuzhan Özyakup'un ara pasında defansın arasına sarkan Cenk Tosun topu ayağından açtı ve açısını kaybedince topu Hakan Çalhanoğlu'na aktardı. Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışında uygun durumda olan Cengiz Ünder'e topu aktardı ve şut açısı arayan Cengiz'in sol ayağıyla yaptığı vuruş auta gitti.

        Dakikalar 29'u gösterdiğinde gole yaklaşan taraf bu kez İsveç oldu: Orta sahada havadan ikili mücadelede Isaac Thelin'in indirdiği topu Marcus Berg Kaan Ayhan'dan önce konrol ederek bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve şutunu son anda kalesinden çıkan Sinan Bolat açıyı iyi kapttı. Milli kalecinin çeldiği topu Viktor Claesson'un yaptığı aşırtma vuruş ise kaleyi bulmadı.

        İsveç, 34. dakikada ilk golünü buldu: Sebastian Larsson'un uzun pasında ceza sahası içi sol tafta topla buluşan Ludwig Augustinsson topu kafayla içeri çevirdi. Isaac Thelin kafa vuruşunu yaptı ve top direkten döndü. Direkten dönen top tekrar önünde kalan Isaac Thelin topu filelerimize gönderdi.

        Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı.

        İsveç, ikinci yarıya da hızlı başladı. 49. dakikada Viktor Claesson'un attığı gol, farkı 2'ye çıkardı. Yarı sahamızda Mehmet Zeki Çelik'in kaybettiği topu kapan Isaac Thelin pasını Viktor Claesson'a aktardı. Topla buluşan Viktor Claesson ceza sahasına paralel şut açısı arayıp köşeye sert bir şut çekti ve malesef top ağlarımızla buluştu.

        REKLAM

        Millilerimiz bu gole hemen cevap verdi! 51. dakikada sağ taraftan Mehmet Topal'ın uzun pasında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu Mikael Lustig'i ekarte edip yerden köşeye vuruşunu yaptı ve farkı 1'e indirdi.

        Ay-yıldızlılar, 70. dakikada gole çok yaklaştı: Okay Yokuşlu orta sahadan buluştuğu topu sol kanatta atağa çıkan Ömer Bayram'a aktardı. Ömer Bayram ceza sahası içine yaptığı sert ortaya iyi yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yaptı fakat kaleci Robin Olsen topu son anda çeldi.

        Milliler 80. dakikada Emre Akbaba'nın attığı harika golle skoru eşitledi! Gelişen atakta merkezde topla buluşan Oğuzhan Özyakup, ceza sahası içerisindeki Cenk Tosun'u gördü. Cenk Topuk topupuyla Emre Akbaba'ya şık bir pas bıraktı. Ceza sahasında topla buluşan Emre Akbaba harika bir vuruş yaparak skoru 2-2'ye getirdi.

        Emre Akbaba, 90+2'nci dakikada attığı kafa golüyle skoru 3-2'ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Millilerimiz maçı 3-2 kazandı.

        TÜRKİYE'NİN FİKSTÜRÜ NE?

        UEFA Uluslar / B LİGİ Grup 2

        14.10.2018 Rusya-Türkiye

        17.11.2018 Türkiye-İsveç

        REKLAM

        UEFA ULUSLAR LİGİ MAÇ TAKVİMİ

        3. Hafta: 11-13 Ekim 2018

        4. Hafta: 14-16 Ekim 2018

        5. Hafta: 15-17 Kasım 2018

        6. Hafta: 18-20 Kasım 2018

        Final kurası: Aralık 2018

        Finaller: 5-9 Haziran 2019

        UEFA EURO 2020 Play-Off kurası: 22 Kasım 2018

        UEFA EURO 2020 Play-Off maçları: 26-31 Mart 2020

        FRIENDS ARENA

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa