Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali Quatuor Ebène konserilye sona eriyor

        Bu yıl dördüncü kez uluslararası sanatçıları ülkemizdeki müzik tutkunlarıyla buluşturan İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin zengin programı, 16-18 Eylül’de gerçekleşecek iki konser ve bir atölyeyle sona eriyor!

        İlgi çekici konserleriyle yediden yetmişe dinleyicilerin beğenisini kazanan, Türkiye’nin en önemli oda müziği topluluklarından Anadolu Nefesli Beşlisi, 16 Eylül Pazartesi günü saat 17.30’da “Enstrümanları Tanıyalım: Anadolu Nefesli Beşlisi ile Tahta Nefesli Çalgılar” başlıklı bir atölye gerçekleştirecek. Beşli; flüt, obua, klarnet, fagot ve kornonun büyülü ses dünyasını çocuklar ve gençlerle paylaşmanın yanı sıra enstrümanların tarihini ve gelişimlerini kısa örnekler seslendirerek sunacak. Ayrıca klarnet sanatçısı Kıvanç Fındıklı'nın eser düzenlemeleriyle kısa bir konser de gerçekleştirecek olan Anadolu Nefesli Beşlisi, bu etkinlikle çocukların ve gençlerin klasik batı müziğine olan ilgilerini artırmayı hedefliyor.

        Anadolu Nefesli Beşlisi, 17 Eylül Salı akşamı saat 20.00’de ise, ödüllü Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov ile CRR Konser Salonu’nda özel bir konser verecek. Yıldız isimlerin ilk kez aynı sahnede bir araya geleceği konserde, Prokofiev’in “Romeo and Juliet” adlı eseri de, Kıvanç Fındıklı’nın aranjesiyle ilk kez seslendirilecek.

        Festivalin kapanış konserini ise 18 Eylül Çarşamba akşamı 20.00’de, günümüzün en ünlü yaylı dörtlülerinden biri olan efsanevi Quatuor Ebène verecek. Uluslararası platformda bıraktıkları kalıcı yankılarla oda müziğine yeni bir soluk kazandıran dörtlü, CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek kapanış konserinde Haydn, Britten ve Beethoven’dan oluşan muhteşem bir program sunacak.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından düzenlenen festivalin ücretli konserlerinin biletleri Biletix’ten; ücretsiz konser, söyleşi ve atölyelerin biletleri ise İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebiliyor.

        REKLAM

        PROGRAM

        FESTİVAL KONSERLERİ

        17 Eylül Salı 20.00 Anadolu Nefesli Beşlisi & Ludmil Angelov / CRR

        18 Eylül Çarşamba 20.00 Kapanış Konseri: Quatuor Ébène / CRR Konse Salonu

        ÇOCUK ATÖLYELERİ

        16 Eylül Pazartesi 17.30 Enstrümanları Tanıyalım: Anadolu Nefesli Beşlisi ile Tahta Nefesli Çalgılar / CRR Konser Salonu Fuayesi

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa