Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul SON DAKİKA! İstanbul trafiğinde son durum! İstanbul çıkış yolları kilit

        Kurban Bayramı tatili için araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar,İstanbul'un giriş ve çıkış noktaları ile ana yollardatrafikyoğunluğuna neden oldu.

        Ana arterler ve kavşaklarda yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı yerlerde zaman zamantrafikte aksamalar yaşanıyor.

        TEM Otoyolu'nda Ataşehir'den itibaren, D-100 Karayolu'nda ise Göztepe'den itibarentrafikte zaman zaman akıcı yoğunluk gözleniyor.

        Polis ve jandarmatrafikekipleri de ulaşımın aksamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        DENETİMLER ARTTIRILDI

        İstanbulEmniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başta trafiğin yoğun olduğu bölgeler olmak üzeretrafikteki kural ihlallerini denetledi.

        REKLAM

        Çamlıca Gişeleri Anadolu Yakası İstasyon Amirliği'nde yapılan uygulamada, ekipler hem yoldaki uygulama noktasında hem de helikopterle havada hazır bulundu.

        Uygulama sırasında, kural ihlali yapan sürücüler, polis ve jandarma helikopteriyle tespit edilerek yerdeki ekiplere bildirildi. Hatalı oldukları belirlenen sürücüleri Çamlıca gişelerinde durduran ekipler de sürücülere ceza tutanaklarını tebliğ ederek,trafikkurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

        Ekipler tarafından durdurulan bazı araçlarda da "Buhar" isimli jandarma köpeği tarafından arama gerçekleştirildi ve sürücülerin belgeleri kontrol edildi.

        Trafikdenetiminde zorunlu haller dışında park etmek, şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmemek, hatalı sollama yapmak ve emniyet kemeri takmamak gibi ihlallerin tespiti yapıldı.

        Uygulamada ayrıca çocuklara yönelik "Hayatı Korumak İçin, Kemerin Ses Getirsin" projesi kapsamında, araçlardaki çocuk yolculara broşür dağıtıldı, emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa