Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İsrail'in Gazze'de öldürdüğü çocuklar Madrid'de anıldı - Öne Çıkan Haberler | Dış Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Filistin'e destek veren Madrid'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) çağrısıyla Retiro Parkın önünde "Ölümlerine izin vermeyelim. Gazze'de çocuk katliamını kınayın" başlığıyla eylem gerçekleştirildi.

        ÇOCUKLARIN İSMİ TEK TEK OKUNDU

        Filistin bayraklarının açıldığı eylemde İspanyollar, Gazze'de öldürülen çocukların isimlerini tek tek okuyarak, yere çocuk kıyafetleri bıraktı.

        "KENDİMİZİ ÇOK ÇARESİZ HİSSEDİYORUZ"

        REKLAM

        Eyleme katılan İspanyollardan Santiago Gonzalez, AA muhabirine, "Gazze'de öldürülen Filistinliler karşısında kendimizi çok çaresiz hissediyoruz. İspanya, diğer Avrupa ülkelerinden biraz daha fazla şey yaptı. Filistin devletini tanıdı ama yeterli değil. Bu katliamı durdurmak gerek. Bizim istediğimiz, bu hükümetin ve Avrupa Birliğinin daha fazla şey yapması. Ateşkes ilan edilmeli, insani yardımlar ulaştırılmalı ve Filistin halkı bir geleceğe sahip olmalı." dedi.

        "GAZZE'DE İNANILMAZ ŞEYLER GÖRÜYORUZ"

        Diğer bir İspanyol vatandaşı Mercedes Alba da "Gazze'de gerçekten inanılmaz şeyler görüyoruz ve biz de çok etkileniyoruz. Yaşananlar bir soykırımdır ve masum çocukları öldürmenin hiçbir gerekçesi olamaz." şeklinde konuştu.

        REKLAM

        EN AZ 15 BİN 694 ÇOCUK ÖLDÜ

        İsrail'in 7 Ekimden bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279u kadın olmak üzere 37 bin 431 Filistinli öldü, 85 bin 653 kişi yaralandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa