Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisi hakkındaki eleştirilerine yanıt verdi. Netanyahu, dün Almanya'nın önde gelen medya kuruluşlarından Axel Springer'e yaptığı açıklamada izlediği politikanın İsraillilerin büyük çoğunluğu tarafından desteklediğini savundu.

Netanyahu, Biden'ın "Netanyahu, İsrail'e artık faydadan çok zarar veriyor" açıklamasını cevapladı. İsrail Başbakanı, "Başkan Biden'ın tam olarak ne demek istediğini bilmiyorum ama İsraillilerin çoğunluğunun isteğine karşı özel politikalar izlediğimi ve bunun İsrail'in çıkarlarına zarar verdiğini kastediyorsa, o zaman her iki açıdan da yanılıyor demektir. Bu benim kendi politikam değil. Bu, İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika. Hamas'ı yok etmek için attığımız adımları destekliyorlar" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Filistin kenti Refah'ın işgalinin kendisini kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen Biden'a cevaben bu işgali gerçekleştireceklerini belirtti.

74 yaşındaki siyasetçi, "Refah'a gideceğiz. Ayrılmayacağız. Biliyorsunuz benim kırmızı çizgim var. 7 Ekim'deki kırmızı çizginin ne olduğunu biliyorsunuz. Bu bir daha asla olmayacak" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ