Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kıdem Tazminatı, ülkemizde birçok çalışanın merak ettiği konuların başında gelir. Bilindiği üzere bu tazminatın alınabilmesi için işverenin çalışma akdini sonlandırması bir koşul değil. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken diğer detaylar var. Çalışanların bu konuda her ne kadar kafası karışsa da Kıdem Tazminatı esasında basit bir işleyişe sahiptir. Detaylar için sayfayı kaydırın…

KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

Kıdem Tazminatı çalışanların iş hayatında geçirdikleri yıllar ve emeğin karşılığı olarak verilmesi gereken bir sosyal güvencedir. Bu tazminat türü, ayrıca yasal olarak da teminat altına alınmıştır. Çalıştığınız iş yerinden ayrıldığınızda ekonomik kayıp yaşayacağınız için bu tazminatı almak için hakkınızı aramalısınız.

Geleceği planlamak bakımından büyük önem taşıyan Kıdem Tazminatı, işçi ve işveren arasında denge sağlamak adına yasal olarak düzenlenen bir tazminat türüdür. Ülkemizde Kıdem Tazminatı, İş Kanunu ile güvence altına alınmıştır ve bu kanında belirtilen esaslar doğrultusunda hesaplanır ve çalışana ödenir.

KIDEM TAZMİNATI ALMA ŞARTLARI

Çalışan ve işveren arasındaki dengeyi sağlama amacıyla verilen Kıdem Tazminatı’nın belirlenmiş bazı şartları vardır. İş Kanunu’na göre bu tazminatı almaya hak kazanabilmek için 3 temel şart bulunur. 4857 sayılı İş Kanunu gereğince bu tazminatı almak isteyen kişinin “işçi” konumunda olması ilk şarttır. Ayrıca iş yerinde en az bir süreyle çalışmış olmak da aranan bir diğer şarttır. Ayrıca haklı fesih koşullarından birinin gerçekleşmiş olması şartı da aranır.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ