Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2021 yılında inşaat sektöründe yüzde 4, inşaat malzemeleri sanayisinde de yüzde 6-7 civarında büyüme beklediklerini söyledi.

İMSAD'dan yapılan açıklamada Küçükoğlu, "2021'in ikinci çeyreğinde küresel salgının etkisinin azalacağını düşünüyoruz. Covid-19’un gelişi gibi gidişi de sancılı olacak. Yaşanacak talep coşkusuyla beraber arz-talep dengesizliğinin sancılarının başlayacağını ve global enflasyon sorununu yönetmek durumunda kalacağımızı da şimdiden öngörmemiz lazım" dedi. 2020’yi ise beklentilerin üzerinde bir gelişimle geçirdiklerini belirten Küçükoğlu, inşaat malzemeleri söktörünün 2020'de yüzde 8 büyüdüğünü söyledi.

Küçükoğlu, sektörün bu yılı yaklaşık 6.8 milyar dolar ithalat, 21 milyar dolara yakın da ihracatla tamamlayacağını belirtti. Sektörün 2020 performansında konut kredilerinin %1'in altına çekilmesinin yanı sıra yenileme pazarındaki hareketin etkili olduğunu söyleyen İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan da şu değerlendirmeyi yaptı:

"Konut kredilerinin %1’in altına çekilmesiyle bir anda beklentinin üzerinde bir canlılık yaşandı...Pandemi sürecinde insanlar evde daha fazla vakit geçirdiği için hanehalkı evdeki konforsuzluğu fark etti. Gürültü, yalıtım, damlayan-akan tavanlar, zeminler, boya, seramik gibi ertelenmiş ihtiyaçlara ödenen enerji faturaları eklenince yenileme pazarı çok ciddi bir taleple karşı karşıya kaldı."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ