Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İngiltere İngiltere penaltılar ile bir üst tura çıktı - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Penaltılardaki talihsizliğiyle meşhur olan İngilizler, bu şanssızlığı sonunda bitirdi...

        Dünya Kupası tarihinde hiç penaltılarda kazanamayan ve 1990’da yarı finalde Batı Almanya’ya, 1998’de son 16’da Arjantin’e ve 2006’da ise çeyrek finalde Portekiz’e seri atışlar sonrası kaybeden Ada ülkesi, dün Kolombiya’yı yıkıp kaderini değişitirdi.

        12 YIL SONRA ÇEYREK FİNAL

        İngiltere, Dünya Kupası’nda uzun bir sürenin ardından son 8’e kaldı. Ada ülkesi, son olarak 2006’da Almanya’da düzenlenen turnuvada Portekiz’e çeyrek finalde penaltılarla elenmişti. Southgate’in öğrencileri böylece 12 yılın ardından son 8 takım arasına kaldı.

        REKLAM

        SEAMAN’DAN BERİ İLK

        PREMİER Lig’de Everton forması giyen Jordan Pickford, kurtardığı penaltıyla tarihe geçti. 24 yaşındaki kaleci, Ada ülkesinin efsane kalecilerinden David Seaman’ın 1998 Dünya Kupası’nda kurtardığı penaltıdan bu yana beyaz noktadan gol izni vermeyen ilk file bekçisi oldu. Pickford yaptığı açıklamada “Penaltı atışları için çalışmıştım. En büyük kaleci olup olmamak umrumda değil. Ben işimi yapıyorum” dedi.

        CENK'TENTEBRİK

        Everton’da forma giyen milli golcümüz Cenk Tosun, takım arkadaşı Jordan Pickford’u tebrik etti. Cenk’in Twitter’dan yazdığı mesaj binlerce kez paylaşıldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa