Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İngiltere ve Galler'deki beş bölgenin polis teşkilatları, yeni bir uygulamayı hayata geçirerek silah ruhsatı almak isteyenlerin eşleriyle de mülakat yapmaya başladı.

Uygulamanın amacı, bireysel silahlanmayı daha sıkı yasalarla kontrol altına alabilmek ve ev içi şiddetin önüne geçmek.

Deneme sürecindeki uygulama, Gwent, Metropolitan (Londra), Bedforshire, Cambridgeshire ve Hertfordshire bölgelerinin polis teşkilatları tarafından hayata geçiriliyor.

"Titanyum Projesi" adlı uygulama, Gwent polisi tarafından ev içi şiddete maruz kalanların yardımıyla hazırlandı.

Bu kapsamda şimdiden bazı ruhsat başvurularının reddedildiği duyuruldu.

Polis teşkilatının silah ruhsatı bölümünden Jodie Davies, "Silah ruhsatına başvuranların ev içi şiddete meyilli olduklarını söylemiyoruz. Ancak bilgi toplamak adına her fırsatı değerlendiriyoruz" dedi.

Davies, örnek gösterdiği bir vakada, silah ruhsatına başvuran kişinin eşiyle temasa geçtiklerini, ancak "kocasının kontrolü altında olduğu" tespit edilen kadının polisle görüşemediğini, farklı bir yerde yaptıkları görüşmede kadının endişelerini bildirdiğini söyledi.

Polis memuru Davies, söz konusu kişi için polis koruması çıkarıldığını da ekledi.

Proje kapsamında silah ruhsatına başvuranların eşlerine, "Eşiniz şimdiye kadar bir hayvana zarar verdi mi?", "Eşiniz bir çocuğa zarar verdi mi?", "Suça ve suçlulara özel ilgi duyuyor mu?" gibi sorular da soruluyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ