Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam İlyas isminin anlamı nedir? İlyas ne demek, Kuran'da geçiyor mu? İlyas isminin analizi
        • 1

          İlyas ismi, çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış isimlerden biridir. Toplumumuzda yaygın olarak kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Hem güzel anlamlar taşıması hem de kulağa hoş gelmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. İlyas isminin anlamı, İlyas ne demek, İlyas Kuran’da geçiyor mu, İlyas isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          İlyas İsminin Anlamı

          İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamlarıdır. Bir isim birden fazla anlam taşıyabilmektedir. Anne ve baba adayları da isimlerin tüm anlamları hakkında bilgi sahibi olmak ister. Çünkü çocuğuna güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bunun için genellikle arama motorundan yardım alabilirler. Arama motoru sayesinde isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. İlyas ismi, köklü bir tarihi beraberinde getiren isimlerden biridir. Erkek çocuklarına verilmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, İlyas isminin anlamları şunlardır:

          • Kutsal kitaplarda adı geçen, yağmurlara hükmeden İsrail Peygamberi.
          • Mersin ağacı.
          • Doğru yolu gösteren, uyaran.
        • 2

          İlyas Ne Demek?

          Anne ve baba adayları çocukları için isim belirlerken titizlikle hareket etmektedir. Çocuğunun bir ömür boyu taşıyacağı bu ismin özel olmasını isterler. Toplumumuzda isimlerin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple ismin sahip olduğu özellikler, isim tercihlerinde öncelik sebebidir. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık gösterse de en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. İlyas ismi hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar taşıyan erkek isimlerinden biridir. İlyas ismi; kutsal kitaplarda adı geçen, yağmurlara hükmeden İsrail Peygamberi, Mersin ağacı, doğru yolu gösteren, uyaran anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          İlyas Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kiminin öncelik sebebi ismin kökenidir. Kimi ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenmesine dikkat etmektedir. Bazı ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenirler. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genelde Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Çocuğuna İlyas ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. İlyas ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve İlyas adını koymak caizdir.

        • 4

          İlyas İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi, son yıllarda oldukça fazla araştırılan konulardan biridir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte popülerleşmeye başlamıştır. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna İlyas ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini merak etmektedir.

          Bu ismi taşıyan bireyler oldukça hassastırlar; duygularını en derinde yaşarlar. Bu nedenle de çoğu zaman sessiz kalmayı, sakinlik içinde olmayı tercih ederler. İncinmek ve incitmekten korkarlar. Duyguları oldukça yoğundur; hisleri de kuvvetlidir. Sezgilerine güvenerek yaptıkları tahminler doğru çıkar. Çevresindekiler tarafından oldukça sevilir ve saygı duyulurlar. Kariyerlerinde de başarılıdırlar; maddi kazançları kuvvetlidir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa